OSTREA ADRIJI MORA VRATITI STROJEVE, ALI... Sad kad je tvornica otišla u stečaj umjesto da zatvaraju konzerve idu u stečajnu masu

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Zadarska sutkinja Iva Lovrin još je prošlog mjeseca, točnije 21. studenog, donijela privremenu mjeru kojoj se zadarskoj Adriji vraćaju dva otuđena stroja.

Strojevi su u svibnju pronađeni u pogonu Ostree u Stankovcima, a bili su dio spora nakon propalog poslovnog saveza između vlasnika Ostree Nevena Badurine i Jadranka Lisice i vlasnika Adrije d.d. Miodraga Lacića, okupljenog u novoosnovanom poduzeću Adria Zadar 1 d.o.o.

Dva stroja Somme 444 vraćaju se u Adrijin portfelj u Gaženicu te će najvjerojatnije postati dio stečajne mase, budući da je nad zadarskom riboprerađivačkom industrijom objavljen stečaj. U međuvremenu vodi se kazneni postupak protiv otuđivača Jadranka Lisice, Nevena Badurine i njihova zagrebačkog odvjetnika Davora Galetovića za kazneno djelo utaje iz čl. 232. KZ-a. Odvjetnik Adrie i Miodraga Lacića Mario Gerstner kaže da Adrija ne bi upala u stečaj da je imala ova dva stroja za zatvaranje konzervi. Bez njih, ona nije mogla ni fizički okončati proizvodnju. Na potezu je Državno odvjetništvo ili sudski izvršitelj koji bi trebali strojeve i fizički vratiti u Gaženicu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno