TRASIRANJE TURISTIČKE BUDUĆNOSTI Omogućena gradnja turističkih naselja i kampova

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Usklađenje s Prostornim planom Zadarske Županije i Zakonom o prostornom uređenju, nove T2 i T3 zone, omogućena gradnja turističkih naselja i kampova te uređenje cesta i putova glavne su značajke izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Pašman o kojemu je 16. prosinca u općinskoj vijećnici održana javna rasprava.

- Činjenica da je na javnu raspravu došlo stotinjak mještana dovoljno govori o značaju i značenju Prostornog plana za budućnost naše općine. Izmjenama i dopunama plana koji je donesen još 2007. godine ne predviđa se širenje građevinskih zona, ali se preciziraju turističke zone (T2 i T3) koje omogućuju gradnju hotela, resort-naselja i kampova, za što u ovom trenutku postoji velik interes potencijalnih ulagača, i općenito unapređuju prostorne i razvojne mogućnosti općine, objašnjava načelnik Andro Magić. A prema njegovim riječima, budućnost Pašmana upravo je u turizmu, i to ponajprije kampovima s najmanje tri ili četiri zvjezdice koji će privući potpuno novu klijentelu.

- Imamo nekoliko ponuda za gradnju visokokategoriziranih kampova s luksuznim montažnim kućicama na području Pašmana, Neviđana i Kraja. Jedan investitor zainteresiran je za gradnju hotela u Ždrelcu, a jedna renomirana turistička tvrtka iskazala je interes za turističko naselje, repliku starog dalmatinskog sela, između Kraja i Pašmana. Vjerujem da ćemo se profilirati u novu otočnu kamp destinaciju, kaže Magić i dodaje da je mještane na raspravi ipak najviše zanimalo što će se dogoditi s privatnim parcelama koje će presijecati ceste i putovi obuhvaćeni planom.

Izmjene i dopune Prostornog plana izradila je tvrtka Block projekt iz Zadra, prigovori se mogu podnositi do 30. prosinca 2014., pismeno, poštom, na adresu Općine Pašman, ili pismeno u općinskoj vijećnici, gdje je plan i izložen. Načelnik ističe da tijek kojim će se odvijati izrada Prostornog plana ovisi o zahtjevima mještana te da je jako bitno da ljudi budu složni oko ucrtanih putova i cesta. Donošenje konačnog plana očekuje se do kraja ožujka sljedeće godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno