Ražanac bez proračuna, izbori pred vratima

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U nastavku sjednice Općinskog vijeća u petak navečer, nakon prekida u ponedjeljak, od 23 točke dnevnog reda usvojena je samo jedna. Među odbijeniuma je bila i točka o proraučunu za 2016. godinu u iznosu od 13.930.000 kuna, pa se općina Ražanac sad već sigurno nalazi pred izvanrednim izborima za općinsko vijeće i načelnika.

Predsjednik vijeća Nediljko Jović zatražio je dolazak policijskih službenika zbog mogućih incidentnih situacija, ali oni nisu uredovali, budući da se nekoliko promatrača udaljilo iz vijećnice na Jovićev poziv.

Na službenom početku rada vijeća po ustaljenom običaju pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Damir Jordan izvršio je prozivku vijećnika kojom je utvrđeno da sjednici nazoči svih trinaest vijećnika.Potom je prije nego što je usvojen dnevni red predsjednik Jović vijećnicima pročitao njegovu odluku i odluku njegovog zamjenika Ivana Roka Duševića o podnošenju neopozivih ostavki na svoje dužnosti, nakon čega su se preselili u vijećničke klupe.

Predsjednik kluba HDZ-a Božo Čolak u ime petorice njihovih vijećnika za novog je predsjednika pismenim podneskom predložio svog kolegu Nenada Kožula iz Ražanca. Kožulu su svi vijećnici jednoglasno iskazali povjerenje. Međutim, kad je na red došlo glasovanje o predloženim točkama, uključujući i rebalans proračuna, glatko su odbijene od strane devetorice vijećnika, petorice iz redova HDZ-a te četvorice nezavisnih vijećnika. Nezavisni su se ¨odmaknuli¨ od svog bivšeg partnera HSP AS priklonivši se HDZ-u.

Nakon iscrpne rasprave predsjednik Kožul ponudio je vijećnicima proračun na usvajanje. Za njegov prolazak ruke su podignula četvorica vijećnika trojica iz HSP AS i vijećnik SDP-a dok su sedmorica iz redova HDZ-a i nezavisne liste bili protiv a dvojica suzdržana. Neusvajanje proračuna bio je okidač za napuštanje vijećnice od strane vijećnika HSP AS i vijećnika SDP-a, tako da je vijeće nastavilo raditi u sastavu devetorice vijećnika. Od preostalih desetak točaka usvojena je samo ona koja se odnosila na pristupanje Ražanca  u lokalnu akcijsku grupu u ribarstvu ¨Tri mora¨.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno