Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Božićni ukrasi Učeničke zadruge Mocire

18.12.2016. 23:00
Božićni ukrasi Učeničke zadruge Mocire


Četvrtog adventskog vikenda, na subotnjoj špici Narodni trg su uljepšali sasvim posebni božićni ukrasi nastali u Učeničkoj zadruzi Mocire Osnovne škole za djecu s teškoćama Voštarnica. Unikatna božićna drvca, svijećnjaci, kuglice, keramički ukrasi, privlačili su na štand brojne građane koji su željeli ukrasiti svoj dom, a pritom učiniti nešto dobro. Naime, sav prikupljen novac na Božićnoj prodajnoj izložbi učenika OŠ Voštarnica namijenjen je za troškove rada Zadruge.
Mocire djeluju već sedam godina, a dosad je održano 15 prodajnih izložba. Učenici Zadruge sudjeluju na različitim smotrama, a kreativno se izražavaju u likovnoj i keramičarskoj grupi. Kako je rekla Ivana Dokoza, edukatorica-rehabilitatorica, koja je s kolegicama prodavala na štandu, u Zadruzi je dvadesetak učenika, a ove su ukrase zadnja dva mjeseca vrijedno izrađivali svi učenici škole.
– Izrađivanje ukrasa i kreativno izražavanje jako dobro utječe na razvoj djece, najviše u motoričkom smislu jer se radi o ‘pipkavom’ poslu bojanja i lijepljenja ukrasa, a svakako ih veseli kad nešto ovako lijepo stvore vlastitim rukama. Tijekom cijelog jutra nas obilaze i naši učenici s roditeljima, a i građani jako dobro reagiraju, rekla je Dokoza.