Zaboravu istrgnuli ojkanje, orzanje, diplanje i guslanje

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Kulturno umjetnička društva pohrlili su preksinoć u pomoć KUD-u Zrmanja. Nakon 100 godina čuvanja tradicije bukovačkog i podvelebitskog kraja, nad KUD-om Zrmanja je otvoren stečaj.

Razlog je pomalo bizaran. Naime, KUD Zrmanja je otišla u stečaj zbog duga od 7.000 kuna jer nije platilo autobus kojim su djeca Obrovaca putovala na folklornu manifestaciju Vinkovačke jeseni. Grad Obrovac nije mogao „uskočiti" jer manifestacija navodno nije prijavljena za financiranje programa u kulturi. U međuvremenu, Matica Obrovčana iz Zagreba je uspjela skupiti novac i uplatiti ga FINI, ali zbog birokratskih zavrzlama, stečaj nije prekinut te su zagrebački Obrovčani podnijeli žalbu koja još nema pravorijeka.

 Jedan od organizatora susreta KUD-ova Mićo Jurjević rekao je kako se ovim druženjem želi čuvati tradicija obrovačkih i bukovačkih napjeva i glazbala.

- Također u većoj mjeri želimo oživjeti KUD Zrmanja, koji je u zadnje vrijeme zapao u probleme i nije funkcionirao na zadovoljavajući način.  Ipak, važno je da KUD funkcionira i da postoji veliki interes Obrovčana da se uključe u različite aktivnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Vise ste veceras platili za jelo nego sto ste trebali platiti za autobus.
Slika korisnika Vila V
Svaka časti na inicijativi. Samo bilo bi lipo kad se pojedinci nebi kitili tuđim perjem!!! ...prepoznat će se