Koreofrenija - dokumenti o nositeljici zadarske kulturne scene

Slika korisnika valentinam
40 godina umjetničkog rada i stvaralaštva Sanje Petrovski
Izložba je brojila fotografije Srđana Babića, Željke Tomaš, Tonie Jurišić, Radomira Sarađena, Miljana Nikića, Igora Petrovskog i Filipa Brale, kao i brojne mape s novinskim člancima
Arif SITNICA
Izložba je otvorena u krugu prijatelja i najbližih suradnika

Intimno, u uskom krugu prijatelja i najbližih suradnika zadarska je koreografkinja, balerina, plesni pedagog, zapravo najjednostavnije rečeno – jedna od nositeljica zadarske plesne, no ne i samo plesne već i umjetničke scene - Sanja Petrovski izložbom „Koreofrenija“, jučer otvorenom u Kneževoj palači obilježila 40 godina umjetničkog rada.

U tome su joj pomogli Srđan Babić i Marija Šarić Ban, kolege umjetnici koji je godinama prate u njenom kulturnom djelovanju. Izložba je brojila fotografije spomenutog Srđana Babića, Željke Tomaš, Tonie Jurišić, Radomira Sarađena, Miljana Nikića, Igora Petrovskog i Filipa Brale, kao i brojne mape s novinskim člancima o njoj. U programu otvorenja izložbe sudjelovali su i članovi Zadarskog plesnog ansambla dok je na gitari svirao Frane Škara.

Sanja Petrovski najveći dio svog umjetničkog djelovanja provela je u Zadru gdje je kao pedagog radeći na Plesnom odjelu Glazbene škole Blagoje Bersa i kao voditelj, koreograf i plesač Zadarskog plesnog ansambla, odgojila generacije ljubitelja plesa no i ozbiljnih plesnih umjetnika koji su ostavili dubok trag na hrvatskoj i europskoj plesnoj sceni. Autor je brojnih cjelovečernjih predstava u suradnji s Zadarskim plesnim ansamblom. S Petrom Hrašćanec pokrenula je edukativnu platformu STREAM Zadar, a njihov zajednički projekt festival suvremenog plesa Monoplay, naredne godine obilježava desetu godišnjicu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)