BAŠTINA I BOŽIĆ Uz mir i zdravlje, među željama učenika i "kanta puna mendula"

Slika korisnika mkvanja
Prigodna umjetnička instalacija u Tehničkoj školi
S pripremama smo počeli prije desetak dana kada su naši vrijedni učenici izradili papirnati bor učeničkih želja, papirnate jaslice te su prezentirali staru kuharicu Gaštronomija s jelima koja se tradicionalno pripremaju u vrijeme Božića, rekla je prof. Tajana Žuža
Marin GOSPIĆ
Čarolija Božića uselila u srca učenika i u prostor Tehničke škole Zadar

U želji da obilježe nadolazeće blagdane, učenici Tehničke  škole Zadar u holu škole postavili su jutros privremenu umjetničku instalaciju. Literarna radionica pod vodstvom profesorice Nataše Kolanović i  profesorice Tajane Žuže te likovna radionica profesorice Jadranke Vidović i profesorice Miroslave Šovagović Bakula, a uz potporu ravnatelja  mr.sc. Denisa Prusca, dipl. ing., okupile su učenike tehničkih zanimanja  koji su kreativno krenuli ususret blagdanima.

- Svake godine obilježavamo važne datume prigodnim izložbama  učeničkih radova ili privremenim prostornim intervencijama u školskom prostoru. Tako je i ove godine zavladao božićni ugođaj u našoj školi. S pripremama smo počeli prije desetak dana kada su naši vrijedni  učenici izradili papirnati bor učeničkih želja, papirnate jaslice te su prezentirali staru kuharicu Gaštronomija s jelima koja se tradicionalno pripremaju u vrijeme Božića, rekla je prof. Tajana Žuža. I dok su neki učenici poželjeli mir, zdravlje, slaganje u obitelji, drugi su bili puno kreativniji  pa se tako među željama našla i "kanta puna mladih mendula", netko je  zaželio da pobijedi profesora u šahu, drugi pak da digne u benču više od  školskog kolege, te učeničkoj kreativnosti nije bilo kraja.

Profesorice su pojasnile kako na prezentaciji dominira i motiv glagoljice kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta i  glavni moto je baština, a svoju baštinu treba njegovati.

Ove godine svoj doprinos su dali učenici 1.a, 1.b, 1.d, 2.b, 2.c, 2.d, 2.e i  3.e razreda, te svojom kreativnošću i zalaganjem promijenili na kratko  izgled prostora i unijeli čaroliju Božića u prostor Tehničke škole Zadar.

Za kraj su se prisjetili izreke francuskoga političara Edvarda Herriota:  "Kultura je ono što ostaje u čovjeku nakon što sve zaboravi".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno