Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Božićni štand zadruge Mocire OŠ Voštarnica

19.12.2018. 17:14
Božićni štand zadruge Mocire OŠ Voštarnica


Radovi učeničke zadruge Mocire Osnovne škole za učenike s teškoćama u razvoju Voštarnica uljepšali su jutros Narodni trg, a sudeći prema interesu i gužvi na štandu, krasit će ovog Božića domove brojnih građana. Anđeli od štipalica, žice za suđe i tila, borići od mahovine, drveni stalci za ključeve, ptičice od šiški i keramičke jaslice neki su od radova koje su vrijedne ručice ove djece izrađivale na susretima zadruge. Kako je pojasnila Petra Lovreković, učiteljica edukatorica-rehabilitatorica u OŠ Voštarnica, prikupljeni novac koristi se za redovni rad zadruge, nabavku materijala kako bi i dalje mogli sudjelovati na smotrama, imati i uskrsni štand na Narodnom trgu i slično.
– U nabavki materijala često sudjeluju i roditelji, uvijek nešto donesu i nabave, kao na primjer i mahovinu od koje smo napravili boriće. Koristimo razne materijale, prirodne, ali i iz domaćinstva, sve što nas okružuje. Što je najvažnije, naši učenici uživaju u kreativnoj radnoj terapiji. Pritom razvijaju socijalizaciju, komunikacijske vještine, finu motoriku, njeguju kreativnost. Jako vole sudjelovati na smotrama i predstaviti se učenicima redovnih škola te se družiti s njima, što pomaže i integraciji u društvo. Može se reći i da njihovi radovi ne zaostaju za onima redovnih učenika, što ih čini ponosnima. Tako da sve to zajedno povoljno utječe i na njihovo samopouzdanje, kazala je Lovreković.
Uz nju su na štandu bile i učiteljice edukatorice-rehabilitatorice, Antonija Štokov i Maja Stella te učenici – autori radova i njihovi roditelji. Građani su na štandu mogli pogledati i fotografije s radionica zadruge.