Koncert grupe Heart and soul of Gospel u društvu Jerome Griffina

Slika korisnika mkvanja
Zadarsku publiku oborili s nogu
Gosti iz Južne Karoline nastupili su u sastavu: Jerome Griffin, pjevač i bas gitara; Dominique Fitiz, pjevačica; Anthony Thomson, pjevač i bubnjevi; Andrew Moles, klavijature i Jesse Robinson na gitari
Arif SITNICA
Specifičnost grupe je spajanje tradicionalnih crkvenih napjeva s drugim glazbenim žanrovima

U utorak je pred punim gledalištem Hrvatskog narodnog  kazališta Zadar koncert održala grupa Heart and soul of Gospel u  društvu Jerome Griffina. Gosti iz Južne Karoline u sastavu: Jerome Griffin: pjevač i bas gitara, Dominique Fitiz: pjevačica, Anthony Thomson:  pjevač i bubnjevi, Andrew Moles: klavijature i Jesse Robinson na gitari  zabavljali su okupljene već tradicionalno pred Božić, na još jednom u  nizu sjajnih gospel koncerata, događanja za koje se već godinama traži  karta više, kao što je to bilo i ovaj put.

Zadarska je publika danima pred koncert pokupovala skoro sve karte, željno isčekujući ovogodišnje gospel glazbenike.  

Heart and soul of Gospel su se okupili 2015. godine i od tada su ostvarili niz zapaženih nastupa, na zadovoljstvo brojne publike, posebice  diljem starog kontinenta, koji su doslovno oborili s nogu. Kao uostalom  i zadarske poklonike te vrste glazbe koji su odličnom atmosferom u  teatru, skandiranjem i pljeskanjem davali do znanja američkim gostima koliko uživaju. Specifičnost grupe je spajanje tradicionalnih crkvenih napjeva s drugim glazbenim žanrovima kao što su soul, R'n'B, reggae te dodirne točke s elementima afroameričke glazbe. Kombinacija  koja se očito jako svidjela zadarskoj publici jer se, kao i sve ove godine  prije, kada je božićni gospel koncert u pitanju, digla sa svojih sjedalica,  ne samo da se slušala glazba već se i plesalo. Nije nedostajlo ni biseva,  zadarski je teatar i ove godine dostojno slavio gospel kao i Zadrani, i ne  samo oni.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)