Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Osnovci svladavali osnove robotike

19.12.2018. 19:45
Osnovci svladavali osnove robotike


U Gradskoj knjižnici Zadar održana je radionica za djecu na temu robotike te su djeca imala priliku upoznati se s Lego Mindstormom, Airblock dronom & Codeybotom.
Radionicu organizira Američki kutak Gradske knjižnice u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića.
 – Ova radionica dio je našeg STEM programa edukacije "GENERATOR: radionice na struju", a koji je namijenjen učenicima osnovnih škola. Kroz četiri radionice zainteresirana djeca imaju priliku naučiti kako radi 3D printer i 3D olovka, okušati se u 3D printanju i osnovama 3D modeliranja. Program robotike obuhvaća sastavljanje mBot V1.1 i LEGO Mindstorm EV3 i drugih robotskih setova te učenje grafičkog programiranja, elektronike i osnova robotike, rekao nam je voditelj radionica Milko Belevski. Dodao je kako su tijekom prošle godine imali više desetaka radionica na kojima je sudjelovao velik broj djece. Inače, opremu su dobili kroz projekt Američkog kutka i u suradnji s Američkim veleposlanstvom.
Jučerašnju radionicu vodio je Dino Gržanov, učenik Strukovne škole Vice Vlatkovića koji radionice vodi gotovo cijelu godinu, a na radionicu je došlo nekoliko mališana koji su sa zanimanjem gledali robote.
– Danas će djeca raditi s ovim robotima te će se malo poigrati i naučiti kako upravljati njima. Imamo Codybotove na koje se mogu staviti laseri te se onda mogu boriti, a što je djeci jako zanimljivo, rekao je Gržanov. Istaknuo je kako je djeci na ovaj način jako zanimljivo raditi i učiti o programiranju te je ovo zabavan način za ulazak u svijet programiranja i kodiranja.