Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ŠESTOGODIŠNJA TRADICIJA Kapelari: Još jednom smo pokazali veliko zadarsko srce

19.12.2020. 09:09


 Zadarski sportaši i sportašice, kao i sportski novinari još su jednom pokazali koliko je veliko njihovo srce, Šestu godinu zaredom zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara inicirala je veliku humanitarnu akciju darivanja za Socijalnu samoposlugu Zadar. Odaziv je kao i svih prethodnih godina bio jako velik, Akcija je zbog epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa organizirana u vremenskom periodu od 9 do 11 sati kako sportaši i sportske udruge ne bi u isto vrijeme donosili stvari i kako se ne bi stvarala gužva. Iako zajedničkog fotografiranja nije bilo, ono najvažnije je napravljeno. police Socijalne samoposluge Zadar napunjene su do vrha.


Šestogodišnja tradicija
– Hvala svima koji su se i ove godine odazvali ovoj humanitarnoj akciji. Vremena su čudna za sve nas, ali još smo jednom pokazali veliko zadarsko srce i nadam se uljepšali nadolazeće blagdane mnogim obiteljima. Odazvao se zaista velik broj sportaša, klubova, udruga i sportskih djelatnika, a mnogo njih koji nisu mogli doći, poslali su potrebne stvari putem roditelja i prijatelja ili su novčano pomogli. Drago mi je da smo nastavili tradiciju i šestu godinu zaredom i još jednom od srca svima hvala – kazao je Željko Kapelari, predsjednik HZSN-a Zadar.
– Divno je sjetiti se svojih sugrađana u potrebi u ovo blagdansko vrijeme i od srca hvala svim zadarskim sportašima i sportskim novinarima, koji su inicirali ovu akciju. Ovo je prekrasna tradicija, koja nam jako puno znači, ali ono što je najvažnije je da naša Socijalna samoposluga omogućuje svakome da sudjeluje koliko hoće, kada hoće i kako hoće. To je priča koja traje već sedam godina i kroz koju se može pomagati tijekom cijele godine i mislim da je njena najveća vrijednost baš u tome – rekla je Tanja Blaslov iz Udruge Jakov Zadranin, koja karitativno volontira pri samostanu sv. Frane.


Od ranih jutarnjih sati
Ispred Samostana sv. Frane od ranih jutarnjih sati pa gotovo sve do podneva pristizali su sportaši i sportski djelatnici, a mnogi koji nisu bili u mogućnosti doći, poslali su nekog svoga sa punim vrećama i paketima. Hranu i ostale potrepštine donirali su: Sportska zajednica Grada Zadra, Veslački klub Jadran, Rukometni klub Zadar 1954, Vaterpolo klub Zadar 1952, Plivački klub Zadar, AŠK Zadar, Maraton klub Festina Lente, Stolnoteniski klub Donat, Gimnastički klub Salto, Klub skokova u vodu Zadar, Košarkaški klub Zadar, KK Jazine, KK Pakoštane, Košarkaški savez Zadarske županije, Nogometni klub Abeceda, NK Zara, NK Zadarnova, NŠK sv. Mihovil, Udruga za mali nogomet Zadarske županije, Futsal Super Chicks, Boksački klub Bandits, KBK Zoilo, Jiu jitsu Zadar, Humanitarna udruga Antonio Jurjević, Zara Dental Centar, Udruga Limitless, Mažoretkinje Grada Zadra, Teniska liga rekreativaca grada Zadra, Tenis klub Zadar 08, LIKAR, Domagoj Vidaković, Elizabeta i Ante Gospić, Danijel Subašić, Saša Bjelanović, Stipe Perica, Ivan Santini, Marko Banić, Marjan Čakarun, Tomislav Rogić, Ante Šale, Marin Stipić, Ante Verunica, obitelj Donđivić, Martin Vulić, Saša Prižmić i Nevena Dujmović Prižmić, Saša Martinović, Igor Marenić i Anđela De Micheli Vitturi i mnogi drugi…




»Divno je sjetiti se svojih sugrađana u potrebi u ovo blagdansko vrijeme i od srca hvala svim zadarskim sportašima i sportskim novinarima, koji su inicirali ovu akciju. To je priča koja traje već sedam godina i kroz koju se može pomagati tijekom cijele godine i mislim da je njena najveća vrijednost baš u tome
Tanja Blaslov