Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Šimunić: Jedva čekam odlazak iz KLZ-a

Autor: Ivana Burica

19.01.2009. 23:00
Šimunić: Jedva čekam odlazak iz KLZ-a

Foto: Adam VIDAS



Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar 14. siječnja raspisalo je natječaj za izbor ravnatelja ove kuće. Zadnji dan za prijavu je 28. siječnja, a kako doznajemo od v. d. ravnatelja Petra Šimunića, dosad je natječajnu dokumentaciju prediglo dvoje zainteresiranih.
Ukoliko natječaj bude uspješno priveden kraju, procedura oko imenovanja novog ravnatelja mogla bi biti završena već do kraja veljače.
Podsjetimo da je sadašnji v. d. ravnatelja Petar šimunić za ravnatelja KLZ-a imenovan u siječnju 2008. godine, a ostavku na to mjesto podnio je već u listopadu te je od tada v. d. ravnatelja.
Kao razloge ostavke Šimunić je navodio drugačiju percipciju kazališta te činjenicu da je teret vođenja investicije izgradnje nove zgrade KLZ-a usporedo s vođenjem ansambla pretežak za njega.
– Toplo se nadam da će ovaj natječaj uspjeti. Između redaka sam pročitao da je Županija na natječaj uputila neke svoje kandidate te je to dodatna garancija da ću na ovoj dužnosti biti još relativno kratko vrijeme, mišljenja je Šimunić koji ističe da već osjeća rasterećenje te s nestrpljenjem isčekuje da se cijela priča konačno privede kraju.
– Utoliko više što me se ansambl želi riješiti. Imaju sad neku drugu priču o meni te više ne osjećam njihovu naklonost. Štoviše, ignoriraju me kao ravnatelja što se očituje nedolascima na sastanke. Rečeno mi je da su ljuti od kad sam podnio ostavku te me više ne doživlajvaju kao ravnatelja, kazuje Šimunić.
Istovremeno, nastavlja on, umjetnički dio posla se sjajno odrađuje. Obnovljena je predstava Robinzon, u pripremi je i obnova Kositrenog vojnika, a sve u sklopu najavljene revije najboljih predstava KLZ-a u povodu otvorenja novoizgrađene zgarde. Također će se uskoro početi raditi i na jednoj novoj predstavi.
– Mogu reći da sam svojim kratkotrajnim angažmanom na čelu KLZ-a iznimno zadovoljan, potvrda čega su i izvrsni rezultati u 2008. godini. Osim što je nakon nekoliko godina bez nagrada, KLZ u 2008. godini dobilo čak šest različitih nagrada i priznanja, u istoj je godini održano i 30 posto više predstava te je bilo 30 posto više gledatelja. Napravilo se dosta i na samoj investiciji. Kad sam došao preskakalo se preko iskopina u dvorištu koje je sad uređeno, igrađena je i trafostanica, a radi se i na glavnoj dvorani, navodi Petar Šimunić.