Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sjajni prsten škola

Autor:

19.01.2009. 23:00
Sjajni prsten škola

Foto: Vedran SITNICA



Stručno povjerenstvo je danas imalo mnogo posla jer su ocjenjivali 36 literarnih, 36 dramskih te 11 samostalnih novinarskih radova i dva školska lista, rekao je ravnatelj Vuković


Ovogodišnji LIDRANO prsten škola održan je jučer u ninskoj Osnovnoj školi “Petar Zoranić”. Radove učenika i škola ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u kojemu su bila po tri člana za literarne, pojedinačne i skupne dramske i novinarske radove.
Ravnatelj Osnovne škole “Petar Zoranić” Tonči Vuković spomenuo je kako su natjecanju pristupili učenici i mentori 17 općinskih škola Zadarske županije, dodajući kako se danas održava LIDRANO za škole iz Zadra i otočne škole.
– Stručno povjerenstvo je danas imalo mnogo posla jer su ocjenjivali 36 literarnih, 36 dramskih od čega 24 pojedinačna i 12 samostalnih radova te 11 samostalnih novinarskih radova i 2 školska lista, rekao je ravnatelj Vuković.
Učenici koji prođu dalje idu na županijsko natjecanje. Razgovarali smo s mentorima i učenicima škola natjecatelja koji su bili zadovoljni domaćinstvom Osnovne škole “Petar Zoranić”, svi oni se nadaju prolasku u daljnji krug natjecanja, no, kako su nam rekli, bez obzira na ishod neki se već osjećaju kao pobjednici.


 BJEŽI KIŠO S PROZORA




Škola u Ninu otvorena je 1. prosinca, a već su se pojavili problemi.
– Sama zgrada ne prokišnjava, no voda nam ulazi kroz prozore. Trudimo se sve ove probleme rješavati u hodu, rekao je ravnatelj Vuković, dodajući kako su ipak zadovoljni s obzirom da u staroj školi nisu imali dobre uvjete za nastavu.