Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šteta od nevremena preko 4 milijuna kuna

Autor:

19.01.2009. 23:00
Šteta od nevremena preko 4 milijuna kuna

Foto: Sebastian GOVORČIN



Još uvijek nemamo struje u nekim naseljima, zaleđene grane koje su padale na dalekovode uzrokovale su pucanje žica i kvarovi se još uvijek otklanjaju, rekao je načelnik Bolta dodajući kako su mještani počeli prijavljivati štetu od vremenske nepogode


Stanje u Gračacu se u odnosu na protekli tjedan bitno popravilo. Veliki dio kvarova na dalekovodima je saniran, tako da su mještani dobili vodu. Škola je počela s radom, a učenici iz okolnih mjesta su uredno pohađali nastavu. Načelnik Općine Gračac Nikola Bolta je rekao kako je vremensko stanje, s obzirom na prošli tjedan, dosta dobro iako su dijelovi lokalnih cesta još uvijek pod ledom.
– Još uvijek nemamo struje u nekim naseljima, zaleđene grane koje su padale na dalekovode uzrokovale su pucanje žica i kvarovi se još uvijek otklanjaju, rekao je načelnik Bolta dodajući kako su mještani počeli prijavljivati štetu od vremenske nepogode.
– Dio mještana koji žive po zaseocima još uvijek imaju problem s dolaskom do mjesta i prijavom štete, jer led nije očišćen pa je čak i automobilima nemoguće ili jako teško doći do administrativnog središta, rekao je načelnik Nikola Bolta, dodajući kako pretpostavlja da će šteta koju je prouzrokovala ledena kiša iznositi preko 4 milijuna kuna.