Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stipe Knežević novi predsjednik zadarske Obrtničke komore

Autor: Damir Maričić

19.01.2010. 23:00
Stipe Knežević novi predsjednik zadarske Obrtničke komore

Foto: Vedran SITNICA



Stari predsjednik Eduard Vicković je dao neopozivu ostavku. Novi predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije je Stipe Knežević, uz suglasnost sva četiri Udruženja (Zadar, Pag, Biograd i Benkovac)
Novi predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije je Stipe Knežević, odlučili su jednoglasno članovi Skupštine uz suglasnost sva četiri Udruženja (Zadar, Pag, Biograd i Benkovac) koji čine regionalnu komoru.
Rasplet je to višemjesečnog pa i jednogodišnjeg zastoja u radu, odnosno poremećaju odnosa prije svega između Udruženja obrtnika Zadar i Obrtničke komore na čelu s Eduardom Vickovićem, dugogodišnjeg predsjednika Komore Zadar. Vicković je, kako je kazao Ante Lukačić, koji je do izbora novog predsjednika vodio Skupštinu, dao neopozivu ostavku na to mjesto.
Šire rasprave nije bilo, a sam Knežević kazao je:
– Timski sam igrač i za transparentan rad. Znamo kakve smo odnose imali, a bili su mi to možda najteži trenuci u životu jer nisam ni za svađe ni za sukobe. Složio sam se i s predsjednicima ostala tri udruženja da nam ne treba “retrovizor već dalekozor” te se nadam da ćemo kao i nekad u slozi kada smo radili na ponos našeg kraja i cijelog hrvatskog obrtništva opet zajedno doći do takvog rada. Štoviše i ja i svi ćemo, vjerujem uložiti napore da nam se priključe svi obrtnici koji žele raditi, a posebno mlađi i kvalitetniji od nas, a na opću dobrobit, kazao je po izboru Knežević.
Umjesto Vinka Čuline koji je od početka godine u mirovini, Knežević je temeljem statuta za jednog novog člana Upravnog odbora komore predložio Davora Hofmana.
U članstvo Skupštine potvrđeni su i novi članovi umjesto trojice koji su u međuvremenu odjavili obrt, a to su Vedran Ivanov, Tomislav Glavić i Lidija Škoda (Zadar, Benkovac i Pag).
Usvojen je i Program rada kao i financijski plan težak 2,8 milijuna kuna, dijelom zahvaljujući štednji, odnosno prenesenim sredstvima.
Umorni od dosadašnjih zategnutih odnosa obrtnici su prilično brzo priveli kraju dnevni red složivši se i oko toga da se svim općinama i gradovima sa sjedištem Udruženja pošalje apel-molba za razumijevanje, odnosno izlaženje u susret obrtnicima smanjenjem dijela lokalnih davanja, odnosno strpljenjem do boljih, barem ljetnih vremena kada su u pitanju naplate već naraslih dugovanja.
Svi su složni da je nakon vrlo teške prošle godine ova jednako teška, ali i gora jer su zalihe presahnule.