Biograd je odustao zbog sustava natjecanja

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
TEŠKO JE UVIJEK BITI GOST - Vaterpolisti Biograda

Među osam momčadi u Prvoj B ligi ove se sezone neće naći Osijek i Biograd. Klub iz kraljevskog grada posljednjih je godina redovito zauzimao plasmane u gornjem domu ljestvice, 2007. uzeo je i titulu pobjednika, no ove je odlučio odustati od natjecanja. Marijan Stopfer, predsjednik Biograda, objasnio je razlog(e) ovakvog poteza:

- Prije dvije godine izmijenjen je sustav natjecanja u Prvoj B ligi, koja se od tada igra od kraja siječnja ili početka veljače pa do sredine svibnja. Zbog nemogućnosti da naša publika u ljetnim mjesecima prati utakmice Biograda u više navrata smo agitirali za promjenu rasporeda, tako je bilo i ove godine, međutim nismo uspjeli; klubovi su bili podijeljeni oko ovog prijedloga. Stoga smo odlučili odustati od Prve B lige te sa seniorskom momčadi u lipnju nastupiti u Drugoj ligi.

Je li raspored odigravanja lige isključivi razlog odustajanja Biograda?

- Početak godine za nas je tradicionalno razdoblje kada je teže namaknuti potrebna sredstva, no to definitivno nije primarni razlog. Smatramo da je Prva B liga dovoljno kvalitetna da bi se trebala igrati i u ljetnim mjesecima. U Biogradu na primjer, na utakmicama se znalo okupiti 2000 zaljubljenika u vaterpolo, a ovako je naša publika ostala uskraćena. Zato ćemo ove godine nastupati u Drugoj ligi, dok će klub tijekom zimskih mjeseci nastaviti s kontinuiranim radom, kako s prvom momčadi, tako i s mlađim selekcijama - podvukao je Stopfer.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno