Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

O Burićevom nasljedniku – novo vijeće i ministar Komadina

19.01.2012. 23:00


Upravno vijeće Lučke uprave Zadar nije u četvrtak odrađivalo sjednicu niti odlučivalo o natječaju za novog ravnatelja Lučke uprave, jer su takvu preporuku dobili od ministra Zlatka Komadine.
Ponovit ćemo da je Ivica Burić odlučio otići u mirovinu i o tome prije parlamentarnih izbora, nevezano za njih, izvijestio Upravno vijeće. Tada je raspisan natječaj za ravnatelja na koji se javilo četvero kandidata čija imena nisu data u javnost. U međuvremenu su održani izbori na kojima je i došlo do smjene vlasti. Luka Zadar je luka od nacionalnog značaja te joj veći dio članova Upravnog vijeća (neovisno odakle su ljudi) imenuje ministarstvo (pet od devet članova), a i ravnatelja potvrđuje ministar pomorstva, prometa i veza. Poslije izbora u Lučku je upravu stigao dopis kojim se najavljuje izmjena članova Upravnog vijeća. U međuvremenu je vijeće bilo u dilemi da predloži kandidata za budućeg ravnatelja ili odustane i cijeli postupak ostavi budućem vijeću u dogovoru s ministrom.
 U četvrtak je stigao i dopis kojim se traži da se Upravna vijeća u svim lukama ne sastaju osim ako bi neodržavanje sastanka izazvalo značajne gubitke ili štete.
– Sastanak tako nije održan, a sastalo se Povjerenstvo koje je razmatralo pristigle molbe na natječaj, ali o njemu nije odlučivalo već je ministru dostavilo dopis o natječaju te imena pristigla na natječaj i onih koji ispunjavaju propisane uvjete. Nije sugerirano mišljenje o kandidatima, kazao nam je ravnatelj u odlasku, Ivica Burić.