Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pučkom učilištu 520 tisuća kuna

19.01.2012. 23:00
Pučkom učilištu 520 tisuća kuna


U okviru predviđenih financijskih sredstava učilište će nastojati osigurati što raznolikiji kulturni program koji obuhvaća kazališnu i glazbenu djelatnost


Pučko otvoreno učilište Biograd na Moru svoju će djelatnost moći planirati u okviru sredstava od 520.000,00 kuna.
Naime, taj iznos predviđen je u gradskom proračunu za rad ove ustanove. U okviru predviđenih financijskih sredstava učilište će nastojati osigurati što raznolikiji kulturni program koji obuhvaća kazališnu i glazbenu djelatnost. Kazališna djelatnost svakako je jedna od najvažnijih jer ona predstavlja čitav kazališni život ovoga grada. Stoga će, kako kažu, u učilištu i ove godine nastojati osigurati kontinuitet za trajanja kazališne sezone te ugovoriti barem devet gostovanja renomiranih kazališnih kuća s poznatim predstavama, autorima i glumcima, kako je to bilo i protekle godine.
Tako je biogradska publika imala prilike vidjeti predstavu kazališta Planet Art iz Zagreba “Tko je ovdje lud”, zatim “Crvene ruže” teatra Epilog također iz Zagreba, kao i “Pandorinu kutijicu” Teatra “Gavran” te druge poznate predstave.
Glazbeni dio zacrtanog programa odvijat će se i ove godine kroz organiziranje koncerata ozbiljne glazbe, glazbeno scenskim programom u suradnji s kulturno-umjetničkim ansamblima, folkornim, pjevačkim i drugim udrugama, klapama, ali i opernim pjevačima.
Dio ovakvog glazbenog programa osim u dvorani ili na otvorenim gradskim prostorima planira se održati u župnoj crkvi svete Stošije, gdje bi se kao i do sada održavali isključivo koncerti ozbiljne glazbe i glazbe sakralne tematike.
Ove godine Pučko otvoreno učilište planira i digitalno opremanje kinodvorane za koje će Ministarstvo kulture RH osigurati financijsku potporu u obliku nepovratne subvencije najviše 70% vrijednosti nabave i instalacije potrebne digitalne opreme, dok bi preostalih 30% trebao podmiriti Grad Biograd.