Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Radić: Spremni smo nastaviti niz pobjeda

19.01.2012. 23:00
Radić: Spremni smo nastaviti niz pobjeda


Mi smo favoriti i ne bježimo od te uloge. No, isto tako moramo biti oprezni, jer oni imaju dobru momčad s dosta iskusnih igrača. Moramo ih dočekati spremni i ući u utakmicu maksimalno, bez podcjenjivanja i opuštanja. Jer ako uđemo opušteno, oni su momčad koja može zaprijetiti i u ovakvim težim utakmicama na gostovanju


Košarkaše Zadra sutra od 19 sati na Višnjiku očekuje dvoboj protiv sinjskog Alkara, momčadi koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva sakupila pet pobjeda i šest poraza, a u novu godinu krenula je gostujućom pobjedom u Dardi, najavivši tako da se namjerava do kraja boriti za plasman u Ligu za prvaka. Zadar pak, ima omjer 9-3, s tim da je nanizao pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda, odnosno sedam, ako računamo i dvije u Kupu Krešimira Ćosića. Sutra, naravno, ide po osmu.
– Maksimalno smo se pripremili za njih i kao i na svakoj utakmici, idemo na pobjedu. Ušli smo u dobar niz, dobro treniramo, polako se dižemo u igri i vjerujem da ćemo to pokazati i sutra na terenu – kaže Ivica Radić.
Iako Zadar u svaku utakmicu ulazi kao veliki favorit, jasno je da u najavi treba biti oprezan, kako se ne bi dogodilo kakvo neugodno iznenađenje.
– Mi smo favoriti i ne bježimo od te uloge. No, isto tako moramo biti oprezni, jer oni imaju dobru momčad s dosta iskusnih igrača. Moramo ih dočekati spremni i ući u utakmicu maksimalno, bez podcjenjivanja i opuštanja. Jer ako uđemo opušteno, oni su momčad koja može zaprijetiti i u ovakvim težim utakmicama na gostovanju.
Statistika kaže da najveća opasnost prijeti od Nikole Gaurine (14,3 poena za 28 i pol minuta), Franje Bubala (30min, 13p, 2,8as), Roka Rogića (23min, 11,7p) i Željka Župića (30min, 10,5p, 6,5sk).
– Njih četvorica su im glavni igrači, premda nisu loši ni na centarskim pozicijama, gdje su Ćurković i Lozančić. Dobri su šuteri i morat ćemo pripaziti na taj segment igre – kaže centar Zadra, čija je forma u posljednjih nekoliko utakmica u padu.
– Istina je da sam malo pao u formi. Dosta radimo, pokušavam se vratiti što prije i nadam se da ću na ovoj utakmici to uspjeti.
Prije tri mjeseca Zadar je u Sinju slavio sa 64:74, prelomivši utakmicu u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 16 razlike.
– Nije to bilo baš tako lako kako rezultat sugerira, iako smo kontrolirali cijelu utakmicu. Bilo kako bilo, ovo je novi dvoboj, u kojemu ćemo nastojati odigrati najbolje što možemo. I mi i oni smo se digli u odnosu na prvi međusobni ogled i mislim da bi to mogla biti kvalitetna utakmica.
Na posljednje dvije utakmice Zadrani nisu odigrali dobro u prvom poluvremenu. I Križevce kod kuće i Brod u gostima svladali su u trećoj četvrtini, kada su prebacili u višu brzinu, na što protivnik nije imao odgovor. Ipak, bilo bi dobro vratiti se navikama rješavanja utakmica već do poluvremena, barem kada je riječ o domaćim susretima.
– Naravno da bi bilo poželjno čim prije riješiti pitanje pobjednika i otići na veću razliku, koju bi potom održavali i povećavali do kraja. Idemo dati sve od sebe, odigrati od prve minute kako smo se dogovorili i to je pravi put do pobjede. Želimo da naša dvorana i dalje ostane neosvojiva utvrda.
Sada kada je zasjeo na vrh tablice, Zadar ga više ne namjerava ispuštati.
– Sigurno da po kvaliteti i uvjetima odskačemo od ostatka lige i mislim da zaslužujemo prvo mjesto na tablici. No, to moramo potvrđivati iz utakmice u utakmicu dobrim igrama i pobjedama. Vjerujem da će tako i biti te da će ovaj pozitivan niz potrajati što dulje – za kraj će Radić.


 MALIGANI I TORNADO




Za očekivati je da će sutra na tribinama Krešinog doma biti i Maligani, vjerni navijači Alkara pa bi i atmosfera u dvorani trebala malo živnuti.
– Prošle godine sam imao priliku upoznati te navijače i stvarno su sjajni. Prate klub na svim utakmicama. Sinjani doista vole košarku. Uvijek su bili u dobrim odnosima s Tornadom i vjerujem da će sutra u dvorani biti lijepa atmosfera – kaže Radić.


 EUROLIGA: BANIĆ DVOCIFREN U PORAZU


U prvoj utakmici skupine F drugog kruga Eurolige, Bilbao je poražen na gostovanju kod Siene rezultatom 81:67. Iako su Baski u prvom poluvremenu imali dvocifrenu prednost, na veliki odmor se otišlo u egalu, da bi u nastavku talijanski prvak odigrao mnogo bolje i zasluženo pobijedio, predvođen McCalebbom i Andersenom, koji su ubacili po 18 poena. Među trojicom dvoznamenkastih kod Bilbaoa bio je i Marko Banić, koji je za 26 minuta postigao 11 poena (2-5 za dva, 0-1 za tri, 7-8 sl. bacanja), uz pet skokova. U toj skupini sinoć su igrali Unicaja i Real Madrid. U srijedu je još CSKA slavio kod Olympiacosa sa 78:86, dok je Unics u Kazanu svladao Fenerbahcea (Bojan Bogdanović 24p) sa 76:71, iako su na poluvremenu Turci imali +17.