OD STUDENOG OVE GODINE Bez potvrde o izobrazbi nema kupovine pesticida

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL

Ustanova za obrazovanje odraslih Zagrebačko učilište, temeljem ovlaštenja Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske provodi u suradnji s Udrugom uzgajivača paške ovce "Rogujica" osposobljavanje za rukovanje pesticidima i strojevima u poljoprivredi koje će se održati u Domu kulture u Pagu, danas od 18 do 21 sat.

- Osposobljavanje za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja namijenjeno je OPG-ovima i drugim poljoprivrednicima te tvrtkama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom bilo da su organizirani kao d.d., d.o.o. i zadruge. Važno je naglasiti da se bez ovog osposobljavanja nakon 26. studenog ove godine više neće moći kupovati sredstva za zaštitu bilja osim ako su amaterske. Izobrazba se provodi u 15 sati programa kroz četiri dana nastave u večernjim satima od 18 do 21h, rekao je Ante Čemeljić, tajnik Udruge uzgajivača paške ovce "Rogujica" i naveo kako su uvjeti za pohađanje ovog tečaja navršenih 18 godina i završena minimalno osnovna škola.

Po završenom osposobljavanju polaznici dobivaju potvrdu o završenoj izobrazbi te identifikacijsku iskaznicu koju izdaje nadležna Savjetodavna služba, a cijena osposobljavanja iznosi 400 kuna.

Ante Čemeljić navodi da će se polaznici u okviru izobrazbe za pesticide i stručno osposobiti za rukovanje pojedinim sredstvima rada i to: poljoprivrednim traktorom s priključcima, motornom pilom i viličarom, bagerom, utovarivačem i dr.

- Stručno osposobljavanje provodit će se u naredna četiri do pet dana zavisno od sredstva rada za koja se polaznik opredijeli na istom mjestu i terminu kao i izobrazba za pesticide. Praktična obuka na sredstvima rada vršit će se kod kandidata koji posjeduju takva sredstva. Konkretni raspored rada polaznici će dobiti prvog dana seminara za pesticide. Uvjeti za pohađanje su svjedodžba završene škole - najmanje osnovne, rodni list ili domovnica, potvrda liječnika obiteljske medicine o zdravstvenoj sposobnosti i dvije fotografije, objasnio je Čemeljić.

Cijena stručnog osposobljavanja je 600 kuna za traktor s priključnim strojevima u poljoprivredi, zatim 300 kuna za motorne pile i 400 kuna za viličar, bager i sl. uz napomenu da naznačene cijene stručnog osposobljavanja vrijede samo u kombinaciji s pesticidima.

Prijave polaznika vrše se telefaxom ili osobno na obrascu Prijava polaznika i to u Pagu ili na telefon 023/611 063, predstavništvu ustanova Zagrebinspekt obrazovanje i Zagrebačko učilište - telefon: 01/55 09 511 ili Ispunjenom prijavom polaznika na telefax: 01/55 09 510

Sve ostale informacije mogu se dobiti putem besplatnog info - telefona 0800 200 036.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno