Otvorenje denivelacijskog križanja do Uskrsa

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Još malo strpljivosti i poštivanja privremene prometne signalizacije

Izuzetno hladni uvjeti i jutarnje temperature ispod nula  stupnjeva Celzijevih nisu zaustavili radove na velikom gradilištu na ulazu u Bibinje "kod Markovića" na denivelaciji križanja Jadranske magistrale i županijske ceste koje će spojiti Bibinje iznad i ispod ceste te gotovo sasvim osigurati sigurnost svih sudionika u prometu, vozača i  pješaka.

Vrijednost projekta 15,9 milijuna kuna

- Raditi se mora, čovjek se brzo privikne na sve vremenske uvjete.  Šefovi su puni razumijevanja, ni njima nije lako, govori Anđelo iz Briševa  dok s debelim rukavicama na rukama i vunenom kapom na glavi ukrcava pocinčane cijevi u viljuškar.

Podalje, odmah do novog podvožnjaka građevinci su naložili malu vatru gdje povremeno nakratko dolaze ogrijati ruke.

- Osim za ogrijatati hladne ruke, vatra posluži i za dobrodošlo zagrijavanje pića, a tu je i žar za gradeladu za marendu, sasvim ozbiljno će  građevinci. 

Riječ je o sveobuhvatnim, višemilijunskim radovima u ukupnoj vrijednosti od 15.949.138,95 kuna ili 12.759.310,37 kuna bez PDV-a. Investitor  su Hrvatske ceste. Radove na vodovodnim, elektro i optičkih instalacija  izvodi đakovačka tvrtka Tehno-elektro d.o.o., dok stankovačka tvrtka Sarađen d.o.o., izvodi radove iskopa i komunalne infrastrukture.

- Možemo reći kako trenutno sve na gradilištu teče po planu, rekao je  inž. Mate Belakušić, šef gradilišta koji svakodnevno na posao putuje iz  Šibenika.

Radi se o dobro znanom opasnom raskrižju, velikoj crnoj točki na magistrali od Zadra do Draga s prosječnim prometom od 13.000 vozila.

Još malo strpljenja

- Radovi bi trebali završiti najkasnije za Uskrs, odnosno do kraja ožujka. Naravno, ako ne budu neki ekstremni vremenski uvjeti, naglasio je  Belakušić.

Pritom je istaknuo kako su sve raspoložive snage u tvrtki Sarađen usmjerene na ostvarivanje ovog zahtjevnog projekta.

- Otvaranje denivelacijskog križanja Jadranske magistrale i županijske  ceste bit će odmah čim se ishode sve dozvole, čim se završe radovi, poručio je inž. Mate Belakušić.

Već početkom izgradnje denivelacijskog križanja za život opasno dotadašnje raskrižje otišlo je u roportarnicu povijesti.

- Najgore je vozačima koji stoje pred semaforom, ali i mještanima koji  odlaze na obližnje groblje Sasavac i na Bibinjsko polje, to treba razumjeti, rekao je bibinjski načelnik Bruno Bugarija.

Pitom je sve sudionike u prometu zamolio za još malo strpljivosti i  poštovanja privremene prometne signalizacije.

- Svi smo nestrpljivi, međutim čim radovi završe vrlo brzo ćemo sve  zaboraviti, a ostat će nam moderno i višestruko sigurnije raskrižje, poručio je Bugarija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno