Privremeno obustavljeno prikupljanje novca za tepison

Slika korisnika admin
Autor: 

Udruga Posedarje moje privremeno je obustavila svoju  akciju prikupljanja novca za kupnju tepisona, kojim bi se prekrio pod  sportske dvorane OŠ Braće Ribar u tom mjestu.

- U toj dvorani smo planirali održavati treninge folklora i nastupe,  kazala je Anita Dežmalj, dopredsjednica udruge govoreći o neobičnom  javnom pozivu za akciju udruge Posedarje moje objavljenom na njihovim Facebook stranicama.

- Ovu akciju smo privremeno obustavili u dogovoru s Luzarkom Novakovićem, ravnateljem škole. Naime, zahvaljujući dobroj volji ravnatelja naša udruga svo ovo vrijeme za treninge i nastupe koristi prostor  hola OŠ Braće Ribar. On nas je zamolio da privremeno ostanemo pri  korištenju hola u odnosu na veći prostor školske sportske dvorane, s  obzirom da ta škola trenutačno ima neke druge prioritete, istaknula je  Dežmalj.

U javnom pozivu te udruge je, podsjećamo, stajala molba za darivanjem novca za potrebe kupnje tepisona, kojim bi se zaštitio pod školske sportske dvorane. Pojašnjavali su kako su u tu akciju krenuli uz suglasnost ravnatelja Novakovića. Prostor hola škole, stoji u pozivu, površinom je nedostatan za većinu događanja. Stoga bi se tepisonom, tvrdili su, omogućilo da se zaštiti pod sportske dvorane u kojoj bi se onda  mogla održavati sva veća događanja, čime bi se svim zainteresiranim, a  posebno djeci, mogli priuštiti zadovoljstvo prisustvovanja tim događajima. Naglašavali su i kako udruga Posedarje moje već godinama nema  prikladan prostor u kojemu bi se održavala kulturno- umjetnička događanja.

Za komentar ovog dogovora s udrugom Posedarje moje htjeli smo  zamoliti i ravnatelja te škole, ali je on izbjegao odgovoriti na naše pozive i poruke.

Inače, Anita Dežmalj nam je potvrdila kako se mahom članice njihove udruge koje, kako sami kažu, nesebično kreiraju i provode kulturnu  politiku sa željom da sačuvaju kulturnu baštinu toga mjesta, ovih dana  intenzivno pripremaju za subotnji nastup na virskim maškarama.

- Planiramo se predstaviti kao skupina od najmanje deset maškara. S  obzirom da je poziv iz Vira stigao u zadnji trenutak, u hodu ćemo  odlučiti kakvim ćemo se programom predstaviti, a najvjerojatnije će to  biti ples, koji je i inače dio mjesnih običaja, koje mi stalno oživljavamo   i nekakav skeč, pojasnila je Dežmalj te dodala kako će se karneval u samom Posedarju održati 5. veljače, a priređuje ga OŠ Braće Ribar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno