Rotor će biti završen za mjesec dana

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Izgradnja rotora na križanju ulica Stjepana Radića i Andrije Hebranga, pored upravne zgrade Čistoće, bliži se kraju.

- Rok za završetak radova je 15. veljače i do tad bi trebalo biti i završeno, osim u slučaju nekih ekstremnijih hladnoća ili padalina. Izvođač je dobio rok od 90 dana, što je dugačak rok, ali uzeli smo u obzir da je zima, da vremenski uvjeti nisu idealni te da i blagdani ulaze u to, kaže Darko Kasap, gradski pročelnik za graditeljstvo.

Radove izvodi zadarska tvrtka Lavčević.

Rekonstrukcija ovog raskrižja je i krenula na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova zbog velikog broja prometnih nesreća na tom mjestu te ga i sufinancira MUP preko programa Sigurnosti na cestama. Ukupni iznos preuređenja je, kako kaže Kasap, 1.200.000 kuna, od čega 750.000 kuna financira MUP, a ostatak Grad Zadar.

- Ovo je dobar primjer suradnje MUP-a i Grada i po istom modelu smo kandidirali i preuređenje križanja Ulice Ivana Mažuranića i Strossmayerove ulice kod marine. Tamo se stvaraju velike gužve u vremenu odlaska na posao i s posla i tijekom turističke sezone pa bi se uredilo semaforizirano raskrižje s lijevim skretačima kako bi se gužve smanjile. Još čekamo odgovor MUP-a, rekao je Kasap.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno