Energetska obnova zgrade u Perivoju V. Nazora do 4. rujna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
U tijeku pregled ponuda
Povećanjem procijenjene vrijednosti izvođenja radova na energetskoj obnovi zgrade u Perivoju Vladimira Nazora dolazi i do povećanja ukupne vrijednosti projekta na 8.231.476 kuna od čega se 2.636.585 kuna financira iz EFRR, a 5.594.891 kuna sredstvima Zadarske županije, zaključuje Miletić
Na najnoviji, treći natječaj za energetsku obnovu školske  zgrade u Perivoju Vladimira Nazora pristigle su dvije ponude izvođača  radova.

- Javno otvaranje ponuda za izvođenje radova na energetskoj obnovi  školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora Zadar održalo se 4. siječnja  2019. godine, a ponuditelji su Krekić Avangard iz Zadra s cijenom ponude od 6.137.079 kuna bez PDV-a i Inero iz Splita s cijenom od 6.399.998  kuna bez PDV-a. U tijeku je pregled i ocjena pristiglih ponuda. Postupak  pregleda i ocjene pristiglih ponuda tajan je do donošenja odluke o odabiru ili odluke o poništenju, rekao je Nikica Miletić, pročelnik za javnu  nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije.

Opsežnost posla

Podsjetimo, za energetsku obnovu zgrade je odobreno 2,6 milijuna  kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a već su dva natječaja za  izbor izvođača radova propala. Smatra se da je problem bio u opsežnosti  posla, s obzirom da se radi o velikoj zgradi s puno prozora i dugim krovištem, kao i u roku izvođenja radova te moguće preniskoj procjeni vrijednosti radova. Sve komplicira i činjenica da se radovi moraju izvoditi  vikendima i tijekom školskih praznika kako se ne bi ometala nastava.

- U odnosu na prethodna dva postupka, a prema preporuci projektanta, došlo je do promjene u procijenjenoj vrijednosti radova, te predviđenog roka završetka izvođenja radova. Predviđeni rok završetka izvođenja radova u ovom postupku je najkasnije do 15. kolovoza 2019. godine, kazao je Miletić.

Isto tako, prvotni rok za završetak energetske obnove zgrade četiriju  škola bio je 30. travnja ove godine, ali s obzirom na probleme s pronalaskom izvođača, to je bilo nemoguće izvesti pa je Županija tražila produljenje roka.

Produženje roka 

- Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu  okoliša i energetsku učinkovitost prihvatili su zahtjev Zadarske županije  za produženjem roka provedbe projekta, te je u tijeku potpisivanje Dodatka II. Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije  Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke  škole na adresi Perivoj Vladimira Nazora 3/II, Zadar' kojim se produžuje  rok provedbe projekta s 30. travnja 2019. godine na 4. rujna 2019. godine,  naveo je Miletić.

Zadarskoj županiji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od  2.636.585 kuna što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja ovog  projekta. Sva dodatna sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta osigurat će Zadarska županija.

- Povećanjem procijenjene vrijednosti izvođenja radova na energetskoj obnovi zgrade u Perivoju Vladimira Nazora dolazi i do povećanja  ukupne vrijednosti projekta na 8.231.476 kuna od čega se 2.636.585 kuna  financira iz EFRR, a 5.594.891 kuna sredstvima Zadarske županije, zaključuje Miletić.

Radovi, između ostalog, uključuju sanaciju krovišta, modernizaciju  rasvjete i toplinske izolacije. O opsežnosti radova govori "sitan" podatak  da je za ugradnju toplinske izolacije vanjskih zidova s unutarnje strane  potrebno skinuti 311 radijatora te zamijeniti vanjsku stolariju, to jest 288  prozora i jedna vrata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)