Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kada veteranke zaigraju presing

20.01.2019. 14:57
Kada veteranke zaigraju presing


Zadranke su porazile Pulu, jednu od tri ekipe koje su slavile protiv Zadra u prvom dijelu sezone. No, košarkašice Zadra u drugoj utakmici u 2019. uspjele su se revanširati i na taj način ostati pri samom vrhu prvenstvene ljestvice s omjerom 10:3. 
Domaćoj ekipi pomogla je činjenica da su Puljanke ostale bez Ivane Tikvić, najbolje igračice lige u prvom dijelu sezone. No, s druge strane trenerica Marija Mazija nije mogla računati na Ivanu Dujić, koju su ukočila leđa dan prije utakmice te na Anamariju Bačić, a Lara Nikpalj Vukorepa se priključila ekipi dan prije utakmica, nakon gotovo mjesec dana pauze. I radi toga je Mazija odlučila napraviti hrabar potez. U roster je uključila Sanju Kovačević i Anu Martinović, na neki način veteranke (iako Kovačević po godinama ne spada u tu kategoriju), koje pomažu mlađim curama u A-2 ligi i, naravno, ne treniraju redovito. I uključiti ih u rotaciju. I igrati presing po cijelom terenu veći dio utakmice. I upalilo je. Mazija je mnogo rotirala, pa su i spomenite igračice odigrale solidnu minutažu, presingom lomila Pulu i na kraju je Zadar stigao do relativno lagane pobjede. Doduše u prvim minutama su Puljanke igrale bolje, kvalitetno odgovorile na svaku podrešku domaće ekipe, ali kraj prve četvrtine već donosi egal, a u drugoj i trećoj se utakmica prelomila. 
Odlična je bila Ana Vrsaljko koja je zabila 30 koševa, a tome dodala i šest koševa, dok je najbolju utakmicu sezone odigrala Lucija Perica, koja je za 31 minutu u igri postigla 22 koša.


 


 




 


 


ZADAR 78


PULA 65


(18:17, 20:15, 17:10, 23:23)


ZADAR: Oštrić 3, Jelenković 8, Dobrić, Vrsaljko 30, Nikpalj Vukorepa 7, Perica 22,  Budija, Mandić 4, Domijan 2, Martinović 2, Špindrek.


PULA: Đukić 6, Pjevac, Barukčić, Perko 11, Došen, Mršić 2, Ramljak 7, Trehub ¸15, Đikić, Simović ¸12, Škapin 12.


 


 


Kovačević u sastavu nakon osam godina


Sanja Kovačević odigrala je službenu utakmicu za prvi sastav Zadra nakon nešto manje od osam godina. Nekadašnja mlada reprezentativka (2010. nastupila je na juniorskom EP-u B divizije) zadnji nastup u matičnom klubu imala je 1. svibnja 2011. kada je Zadar na Višnjiku izgubio od Agrama 90:92 nakon produžetka. Sastav Zadra na toj je utakmici ovako izgledao: Sesar 5 (3-4), Jačan 8 (3-3), Kovačević 6, Perica 27 (3-3), Sikirić 9 (2-2), Tokić 6, Blažević 16 (4-4), M. Erslan, Meštrović 13 (3-4), Skroče. Trener: Šime Vidaković. U međuvremenu Kovačević je ove sezone igrala za Zadar II u Drugoj ligi. Iz Sanjine generacije igračica 1993. trenutačno je aktivna jedino Ivana Blažević (članica talijanskog drugoligaša Udina). Uz Blažević, najveći trag u dresu Zadra iz te selekcije ostavila je Glorija Sikirić.  Bila je to selekcija koja je osvojila tri medalje na Prvenstvu Hrvatske (juniorsko zlato i broncu, kadetsko srebro)…