Mendelssohn i Bartók u izvedbi Zadarskog komornog orkestra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Zadarski susret Buenos Airesa i Dubrovnika
Adrián Placenti, skladatelj iz Buenos Airesa, inspiriran Urbanovom pričom i umjetničkim opusom, posvetio mu je svoju tango-suitu pod nazivom Puertas abiertas (Otvorena vrata), koju će po prvi put izvesti u Hrvatskoj
Adrian Placenti, skladatelj i klavirist

U petak, 24. siječnja u 20h na rasporedu je koncert Pavo Urban, Puertas abiertas, glazbena priča o tragično preminulom dubrovačkom ratnom fotografu kroz viziju tango skladatelja iz Buenos Airesa.
Na koncertu koji je u pretplatničkom ciklusu nastupaju: Adrian Placenti, skladatelj/klavir (Buenos Aires), Katalin Bartha, violina (Budimpešta) i Nikola Baće, narator (Dubrovnik/Zagreb).
Dubrovački fotograf Pavo Urban poginuo je 6. prosinca 1991. tijekom jednog od najžešćih napada na Dubrovnik, snimajući razaranje Straduna. Urbana najviše pamtimo po ratnim fotografijama, no on se tijekom kratke umjetničke karijere istaknuo nizom fotografija različitog stilskog, žanrovskog i tematskog spektra. Adrián Placenti, skladatelj iz Buenos Airesa, inspiriran Urbanovom pričom i umjetničkim opusom, posvetio mu je svoju tango-suitu pod nazivom Puertas abiertas (Otvorena vrata), koju će po prvi put izvesti u Hrvatskoj.
Facebook event može se pogledati na adresi: https://web.facebook.com/events/433231707337119/.
Cijena ulaznica je 50,00/40,00 kn, a prodaja ulaznica: od 22.01. na info-pultu Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, Zadar, radnim danom: od 11 do 13 i 18 do 20 sati; subotom od 11 do 13 sati, te ispred koncertnog prostora sat vremena prije održavanja koncerta, kao i na https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7243.

Koncert Zadarskog komornog orkestra

Koncertom u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u nedjelju, 26. siječnja nastavlja se ciklus Zadarskog komornog orkestra. Pod dirigentskom palicom Ivana Repušića, u solističkim ulogama u Mendelssohnovu Koncertu za violinu, klavir i gudače nastupaju Katja Repušić na klaviru, te proslavljeni crnogorski violinist Roman Simović, koncertni majstor Londonskog simfonijskog orkestra koji redovito surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom. Na programu je i Divertimento za gudače Béle Bartóka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno