Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolji hrvatski kuhar održava edukaciju za ličke kuhare

21.01.2020. 19:15


U sklopu provedbe projekta IQM destination Lika u Nacionalnom parku Plitvička jezera jučer je započela edukacija kuhara ugostiteljskih objekata uključenih u projekt. Edukacija traje od 20. do 24. siječnja 2020. a organizatori su tvrtka Feel IQM i Klaster Lika Destination.
Edukaciju održava renomirani kuhar Hrvoje Zirojević, chef restorana Laganini na Palmižani koji ima višegodišnje iskustvo, predaje u splitskoj Visokoj školi Aspira na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. U ožujku ove godine proglašen je najboljem hrvatskim kuharom po izboru prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau, a restoran Lagnini uveo je u prestižnu kategoriju najboljih hrvatskih restorana.
Cilj ove kulinarske edukacije je razmjena znanja i iskustva o lokalnim proizvodima i receptima te o različitim metodama pripreme jela karakterističnih za područje destinacije Lika.
Edukacija je organizirana upravo zbog ugostitelja, kako bi njihova ponuda postala još bolja, a samim time i gastronomska ponuda cijele destinacije Lika, što u konačnici rezultira poboljšanom kvalitetom cijele turističke ponude.
Završetkom edukacije kuhari će steći specifična znanja i recepte koje će moći implementirati u praksu, a naglasak je na autohtonim ličkim jelima.
IQM Destination Lika projekt je Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Lika kojeg od 2019. godine provode Nacionalni park Plitvička jezera, tvrtka Feel IQM te Klaster Lika Destination čiji je cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata u destinaciji kako bi gostima pružili najbolju uslugu. IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.