Najbolji hrvatski kuhar održava edukaciju za ličke kuhare

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Projekt IQM destination Lika u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Cilj ove kulinarske edukacije je razmjena znanja i iskustva o lokalnim proizvodima i receptima te o različitim metodama pripreme jela karakterističnih za područje destinacije Lika
Završetkom edukacije kuhari će steći specifična znanja i recepte

U sklopu provedbe projekta IQM destination Lika u Nacionalnom parku Plitvička jezera jučer je započela edukacija kuhara ugostiteljskih objekata uključenih u projekt. Edukacija traje od 20. do 24. siječnja 2020. a organizatori su tvrtka Feel IQM i Klaster Lika Destination.
Edukaciju održava renomirani kuhar Hrvoje Zirojević, chef restorana Laganini na Palmižani koji ima višegodišnje iskustvo, predaje u splitskoj Visokoj školi Aspira na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. U ožujku ove godine proglašen je najboljem hrvatskim kuharom po izboru prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau, a restoran Lagnini uveo je u prestižnu kategoriju najboljih hrvatskih restorana.
Cilj ove kulinarske edukacije je razmjena znanja i iskustva o lokalnim proizvodima i receptima te o različitim metodama pripreme jela karakterističnih za područje destinacije Lika.
Edukacija je organizirana upravo zbog ugostitelja, kako bi njihova ponuda postala još bolja, a samim time i gastronomska ponuda cijele destinacije Lika, što u konačnici rezultira poboljšanom kvalitetom cijele turističke ponude.
Završetkom edukacije kuhari će steći specifična znanja i recepte koje će moći implementirati u praksu, a naglasak je na autohtonim ličkim jelima.
IQM Destination Lika projekt je Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Lika kojeg od 2019. godine provode Nacionalni park Plitvička jezera, tvrtka Feel IQM te Klaster Lika Destination čiji je cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata u destinaciji kako bi gostima pružili najbolju uslugu. IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno