Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT PREMIJER LIGA Mršić: Favoriti smo, no Škrljevo izgleda bolje nego u prvom dijelu

20.01.2021. 13:56


Na Višnjiku su nakon već uobičajenog domaćeg posrtaja u ABA ligi usmjerili pažnju ka nadolazećoj obavezi u HT Premijer ligi. Večeras u 18 sati gostuju kod Adrie Oil Škrljeva u sklopu zaostale utakmice 17. kola koja je trebala biti odigrana prije 12 dana, no odgođena je zbog Covid zaraze u zadarskoj svlačionici. Naravno, obveze u domaćem prvenstvu u stožeru Zadra puno se lakše primaju srcu jer u tom natjecanju autoritativno se drži prva pozicija na ljestvici s tek dva poraza iz 15 utakmica pa se i pred izlazak na megdan Škrljevu u dvorani Mavrinci očekuje nastavak tog pozitivnog niza.


Egal s Cibonom
Sigurno se s tim, barem do prije podbacivanje lopte, neće složiti Riječani koji su u zadnje vrijeme u uzlaznoj putanji nakon lošeg otvaranja sezone. Povezano je to i s osnaživanjem igračkog kadra kojeg pod sobom ima trener Škrljeva, Damir Rajković. U zelenom dresu je u zimskom prijelaznom roku osvanuo iskusni rutiner Fran Pilepić i s njim su Riječani sigurno dobili dimenziju više, a da su u dobroj formi potvrdio je i žilav otpor Ciboni u Draženovom domu u prošlom kolu. Zato je i Veljko Mršić povukao malo ‘ručnu’ pred ovaj dvoboj jer pokazalo se već u nekim utakmicama HT Premijer lige da kvaliteta rostera Zadra nije uvijek dovoljna kako bi se i svladao na papiru slabiji protivnik.
– Škrljevo izgleda u ovom trenutku puno bolje nego što je to bio slučaj u prvom dijelu prvenstva kad smo ih pobijedili u Zadru. Vidjeli smo prije koji dan da su protiv Cibone prikazali dobru igru, pružili su dostojan otpor velikom favoritu, a posebno su se svidjeli s egalom u prvom poluvremenu. Veliko pojačanje im je sigurno Fran Pilepić koji se postupno diže u formi. Imaju inače dobru momčad, s osam do devet igrača na solidnom nivou. Međutim, mi smo favoriti u ovom dvoboju i ne interesira nas ništa osim pobjede, no isto tako nam mora biti jasno da bi došli do nje moramo se i postaviti čvrsto i ući u utakmicu s pravim pristupom. U tom slučaju nema straha da ćemo se vratiti u Zadar s novim bodovima – kazao je trener Zadra prije polaska za Rijeku koja će označiti i početak nove ture napornog rasporeda prepunog utakmica u predstojećih 20-ak dana.


Ubitačan raspored
Točnije, do predviđene pauze od ABA i HT Premijer lige, 10. veljače, kada bi se trebalo početi i rasplitati pitanje pobjednika Krešinog kupa, Zadar će odigrati najmanje osam utakmica. Poslije Škrljeva slijedi im abaligaško gostovanje u Novom Mestu (nedjelja), a u narednom tjednu ih čekaju tri utakmice domaćeg prvenstva jer tog vikenda neće imati redovne obaveze u regionalnoj ligi (susret s Koper Primorskom registriran je unaprijed 20:0 za Zadar). Nakon Krke već idući dan se gostuje kod Hermesa Analitice (25. siječnja), pa se 27. siječnja ide Alkaru u Sinj, a 29. siječnja u Krešin dom stiže Furnir. Također će se u to vrijeme morati pronaći i termin za četvrtfinale Krešinog Kupa kod Vrijednosnica Osijek dok će prvi dani veljače donijeti dvostruki program na Gripama (5. veljače – HT Premijer liga, 7. veljače – ABA liga). Uz ovaj blago rečeno »stiskavac« u itineraru će se morati pronaći mjesta i za nadoknadu barem jedne odgođene abaligaške utakmice (Borac ili Cibona na Višnjiku). Sve ovo zapravo govori koliko je još nedovršenog posla ostalo pred Mršićevim igračima, a svjesni su sigurno da će im ovaj iznimno naporan period biti ključan po pitanju raspleta cijele sezone. Zato je najbolje krenuti u žrvanj s pobjedom nad Škrljevom u džepu kao i nastojati iskoristiti ove nominalno slabije utakmice u domaćoj ligi za pripremu puno zahtjevnijih abaligaških ogleda gdje Zadranima nasušno trebaju pobjede ako se misle na kraju naći u sigurnoj zoni.
 




Brala: Vratiti se na pobjednički kolosijek


Kao i obično u utakmicama HT Premijer lige tako i protiv Škrljeva na poveću minutažu može računati najmlađi stanovnik svlačionice Zadra, Duje Brala. U zadnje vrijeme nije se previše naigrao, krivca treba tražiti u operaciji slijepog crijeva koja ga je izbacila s tračnica na mjesec dana, no polako se vraća u pravi ritam i sigurno će zadobiti pažnju trenera Mršića u večerašnjem srazu s Riječanima.
– U utakmicu sa Škrljevom ulazimo s imperativom pobjede. Naravno, nakon poraza u regionalnoj ligi želja nam je svima vratiti se što prije na pobjednički kolosijek. Jednostavno, nemamo pravo na nekakve kalkulacije i siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe kako bi ugrabili 14. pobjedu u domaćem prvenstvu – kazao je Brala.