NEIZVJESNOST Ministarstvo: Početak rada Mocira mogao bi se ostvariti na proljeće

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Štićenici Voštarnice, Latice i Svjetla i dalje na čekanju
Postupci nabave opreme su u visokom stupnju realizacije, dok su neki u redovnom tijeku postupka, kažu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
Vedran SITNICA
CENTAR MOCIRE - Nitko iz nadležnih institucija više ne želi prognozirati kada bi se štićenici mogli useliti

Dovršetak Centra za osobe s intelektualnim poteškoćama oduljio se te nitko iz nadležnih institucija više ne želi prognozirati kada bi se štićenici Voštarnice, Latice i Svjetla mogli useliti.
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike stoga smo provjerili je li natječaj za opremu dijela Mocira kojega oni financiraju konačno objavljen te kada će se štićenici moći useliti.
No, u odgovoru nema preciznih podataka te se kao vrijeme useljenja navodi - proljeće:
- Postupci nabave opreme su u visokom stupnju realizacije, dok su neki u redovnom tijeku postupka. Uvažavajući dinamiku obavljanja radnji, početak rada Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire, prema procjenama osnivača, mogao bi se ostvariti na proljeće 2021. - stoji u odgovoru Ministarstva.
Članove udruge Svjetlo, koja okuplja odrasle osobe s mentalnim poteškoćama, ovakav odgovor sigurno neće zadovoljiti, tim više što su nam još u listopadu prošle godine na isto pitanje iz Ministarstva odgovorili kako će sljedeći tjedan pokrenuti otvoreni postupak javne nabave tehnološke opreme. Bila je riječ o natječaju za kupnju kuhinjskog namještaja vrijednom oko 1,4 milijuna kuna, a trebala je usljediti i objava prethodnog savjetovanja u otvorenom postupku javne nabave ostale opreme i namještaja za potrebe Centra u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna. Vidimo, međutim, koliko to sve ipak traje.
Štićenicima Svjetla, kao i učenicima škole Voštarnice i mališanima vrtića Latica stoga ostaje nadati se kako će usejenje u Mocire doista biti na proljeće, odnosno da neće doći do novih odgoda. Dotad, iz udruge Svjetlo apeliraju i na Grad i na Ministarstvo neka ubrzaju dovršetak Centra jer je, kako kaže predsjednica udruge Svjetlo Irena Palčić, »sve ovo što se godinama događa s Centrom Mocire presramotno«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno