Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vujičić: “Tražili smo minutu odmora, ali je nismo dobili”

20.01.2021. 09:22


Bila je to prava drama u Trnskom. Nekadašnji dom KK Zagreb koji danas nosi ime Boška »Pepsija« Božića u nedjelju je bio poprište zanimljivog okršaja u drugom razredu hrvatske košarke. Četvrtoplasirani Bosco ugostio je trećeplasirane Jazine u susretu 12. kola Prve muške lige. Borba iskustva i mladosti, prekaljenih veterana s višegodišnjim iskustvom i golobradih, tek punoljetnih mladića bila je prava poslastica. Brz ritam, česte promjene vodstva i odluka u posljednjim sekundama. Na kraju je jezičac prevagnuo na stranu zadarskog sastava koji je poenima Tomislava Mihaela Buljana u posljednjem napadu stigao do pobjede i nova dva boda.
– Košarka je zanimljiva upravo zbog ovakvih stvari. Puna je preokreta i nije gotovo sve dok zaista nije gotovo, dok ne istekne zadnja sekunda. Igrali smo na svoje prednosti i naglasak stavili na brzu igru, energiju i kontranapade, dok su oni pokušali iskoristiti puno veće iskustvo. Primili smo petnaestak poena na čisto neiskustvo, ali dobar skok u napadu i energija Buljana su presudili i donijeli nam nova dva boda. Na kraju smo zasluženo pobijedili, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je domaćin odnio bodove. Moram reći da je utakmica bila odlična i prepuna dobrih poteza s obje strane – kazao je trener Jazina Marko Selin.


Rezultatska klackalica
Domaćini su bolje otvorili utakmicu i krajem prve četvrtine se odvojili na dvoznamenkastu prednost, no druga dionica je pripala Zadranima koji su sve do početka nastavka kontrolirali ritam susreta. Uslijedio je pad u gostujućoj igri što su košarkaši Bosca iskoristili da preokrenu rezultat, ali mladići u dresu Jazina su smogli snage za još jedan povratak te su na koncu parket napustili uzdignutih ruku.
– Dosta smo griješili u kontranapadima, ali to je i razumljivo. Mlada smo momčad koja pokušava brzo igrati čime riskiramo veliki broj izgubljenih lopti. Srećom, u posljednje dvije minute smo se konsolidirali. Donosili smo dobre odluke i ciljano napadali te na koncu stigli do novih bodova – rekao je Selin.


Presudila inspiracija
Zadrani su u nedjelju imali petoricu dvoznamenkastih igrača. Uz junaka Tomislava Mihaela Buljana, posebno se istaknuo mladi Filip Paponja koji je zabio 18 poena, čemu je dodao i 11 asistencija, a ne smije se zanemariti ni dobra rola jednog od iskusnijih u dresu Jazina Filipa Vujičića koji je dao vrijedan doprinos na obje strane terena.
– Utakmica je bila vrlo napeta i bodovi su u samoj završnici mogli otići na bilo koju stranu. Cijelo smo se vrijeme izmjenjivali u vodstvu i bila je to prava rezultatska klackalica. Najbitnije je da smo skupili glave i da nismo pali nakon trice Krajnovića, jer bismo se u protivnom teško izvukli – kazao je Vujičić koji je susret završio s 11 poena i šest skokova, otkrivši zanimljiv detalj iz same završnice:
– Uoči posljednjeg napada smo tražili minutu odmora, ali nismo je dobili, već smo na brzinu pokušali nešto napraviti – otkrio je Vujičić.
Crtica koja sama po sebi dovoljno govori koliko je malo moglo biti dovoljno da gledamo drugačiji rasplet. Košarkaši Jazina iduću utakmicu igraju u subotu kada s početkom u 17 sati na Višnjiku dočekuju Dubrovnik.




Nastavak suradnje Zadra i Jazina
Na prošlotjednom sastanku između predsjednika KK Jazine Arbanasi Branka Morića i uprave KK Zadar predvođene Ivanom Mijolovićem postignut je dogovor o nastavku suradnje dvaju klubova i nastavku projekta razvoja mladih zadarskih igrača u Prvoj muškoj ligi. Naglasak je bio na financijskom okviru koji je usuglašen za razdoblje do kraja siječnja 2022. godine. Sastanak je protekao u pozitivnim tonovima te je iskazano zadovoljstvo ostvarenim napretkom, kao i rezultatom u prvom dijelu natjecanja, pri čemu je dogovoreno da će se u nastavku sezone dati još veća šansa mladićima u visokoj liniji kako bi se vidjelo ima li među njima "štofa" za veće stvari. Dodajmo ovome da su iz Jazina obznanili da je dogovoreno i sponzorstvo s Frankom koji bi tijekom 2021. godine trebao pomoći radu kluba.