Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar jedan od četiri grada partnera

20.01.2021. 09:14


Hrvatski teniski savez i u idućoj godini nastavlja s razvojem hrvatskog tenisa te će kroz novi sustav natjecanja i organizacija većeg broja međunarodnih turnira omogućiti hrvatskim tenisačicama i tenisačima veći broj mečeva što je nužno za profesionalni napredak, priopćeno je iz HTS-a nakon Skupštine tog tijela. Najveći novitet u sustavu natjecanja ukidanje je 4. i 5. ranga turnira uz održavanje turnira A, 1., 2. i 3. ranga. Iako je broj rangova manji, uvođenjem "round robin" sistema omogućit će se veći broj sudionika, a time i veći broj mečeva. Najbolji rezultat iz 3. ranga plasirat će se na regionalne Masters turnire, još jedan novitet koji je uveden ove godine, navodi se u priopćenju HTS-a. Ističući kako je teniski napredak neostvariv bez međunarodnih turnira, HTS ih u ovoj godini planira organizirati 13 na razini Tennis Europe, šest ITF turnira te četiri profesionalna turnira s dugom i prepoznatljivom tradicijom: Tučepi, Poreč, Rovinj i Opatija.
– Unatoč svim izazovima prethodne godine Hrvatski teniski savez je kontinuiranim radom te isplatom poticaja za održavanja radnih mjesta podržao hrvatske tenisače, trenere i klubove. Održani su turniri i natjecanja koji su tenisačima omogućili napredak i u okolnostima pandemije. Započeo je projekt Tenis u školama koji ima cilj popularizaciju tenisa u cijeloj Hrvatskoj – objavio je HTS uz dodatak da su Zagreb, Split, Čakovec, Zadar i Šibenik postali partneri poticanja razvoja lokalnog profesionalnog tenisa.
Na međunarodnoj razini veliko je priznanje dobila predsjednica HTS-a Nikolina Babić koja je izabrana kao nova članica pravnog odbora Tennis Europe, a otvorena je suradnja s drugim teniskim savezima za razmjenu "wild carda", dodaje se u priopćenju. Na Skupštini HTS-a predstavljeni su i rezultati iz prošle sezone, a posebno su istaknuti uspjesi hrvatskih tenisača Nikole Mektića, koji je u parovima osvojio završni Masters, i Mate Pavića koji je, također u parovima, osvojio US Open.