Zadarski Reformisti ipak će s HDZ-om

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika kresimir.rados
Unatoč Kapovićevoj najavi o pregovorima s Čačićevom strankom
Čelnica županijskih Reformista, Vesna Sabolić, napominje kako je njihova suradnja s HDZ-om i dalje vrlo korektna te »vjeruje kako će i s njima započeti pregovore o koaliciji«
Zvonko KUCELIN
Pregovara se i s gospodinom Kapovićem oko izlaska na lokalne izbore - Vesna Sabolić

Kada je naš list proteklog tjedna otkrio pregovore o novoj koaliciji koju okuplja načelnik Vira, Kristijan Kapović priznao nam je da pregovara s HNS-om, HSLS-om, HSS-om i nezavisnim načelnicima općina, no nije tada spominjao Čačićeve Reformiste. Jučer pak Kapović obznanjuje kako je u pregovorima i s njima, iako su Reformisti u dugogodišnjoj koaliciji s HDZ-om.
Što je onda točno oko pregovora s Kapovićem, odnosno pridružuju li se Reformisti novoj koaliciji spomenutih stranaka (mada je upitno tko će tu na kraju ostati), ili ostaju u partnerstvu s HDZ-om, pitali smo predsjednicu Županijskog odbora Narodne stranke - Reformisti, Vesnu Sabolić:

Pregovori nisu završeni

- Imam informaciju da su, na inicijativu gospodina Kristijana Kapovića, započeli razgovori o zajedničkom izlasku na izbore, no odluke još nisu donesene. Temeljem statuta naše stranke svaka lokalna organizacija na svojim tijelima donosi odluku s kim će koalirati, s tim da, naravno, vodi ponajprije računa o interesima građana u toj lokalnoj sredini, o razvojnim projektima i zajedničkoj viziji razvoja svih dijelova naše županije. Pregovori, dakle, nisu završeni, vode se i s nekim drugim strankama i nezavisnim kandidatima jer ovo je vrijeme pregovora, pa se pregovara i s gospodinom Kapovićem. Izrazio je želju da razgovara s nama, a mi smo spremni za razgovore na svim razinama. Konačnu ćemo odluku ipak donijeti na stranačkim tijelima, kaže čelnica županijskih Reformista.
Što je u tom slučaju s koalicijom s dugogodišnjim političkim partnerom HDZ-om koji im je i na zadnjim lokalnim izborima na listi osigurao dovoljno visoka mjesta s kojih su uspjeli ući u Županijsku skupštinu.

Puno krokodila, mala bara

Sabolić, pak, odgovara kako je njihova suradnja s HDZ-om i dalje vrlo korektna.
- Vjerujem da o tome imamo jednako mišljenje te da ćemo započeti pregovarati i o toj koaliciji, a o tome što ćemo na kraju dogovoriti izvijestit ćemo javnost. U svakom slučaju, otvoreni smo za sve pregovore i prijedloge u interesu ravnomjernog razvoja cijele naše županije, poručuje Sabolić.
Koalicija Reformista i vladajućih ipak je puno izglednija od one s Kapovićem, HNS-om, HSLS-om i nezavisnim načelnicima. Evo zašto.
Ukoliko se na kraju i postigne suradnja ovako velikog broja stranaka i nezavisnih lista, doći će do uobičajene predizborne priče o puno krokodila i maloj bari. Jer pitanje je tko će zadovoljiti apetite ovolikog broja kandidata?
Teško da bi to uspjelo i novoj koaliciji koja se najavljuje kao »treći put« kontra HDZ-a i SDP-a s obzirom da bi i nezavisni načelnici, ali i HNS, HSLS i HSS tražili visoka mjesta na listama. A za toliko pretendenata na gradska, općinska vijeća i Županijsku skupštinu - mjesta nema.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)