Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Barančić, Foretić, Pavić i Valčić u užem izboru

Autor: Ivana Burica

19.02.2009. 23:00
Barančić, Foretić, Pavić i Valčić u užem izboru

Foto: Vedran SITNICA



Podsjetimo da je Marko Barančić, profesor glazbe i glazbeni urednik na Novom radiju i dosad spominjan kao jedan od naijzglednijih kandidata za novog ravnatelja KLZ-a. U prilog tomu govori i činjenica što je neposredno prije objave natječaja dao ostavku na članstvo u Kazališnom vijeću


Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar jučer je tijekom jutra primilo na razgovor svih devet kandidata koji su se prijavili na natječaj za izbor novog ravnatelja ove kulturne ustanove.
– Razgovarali smo sa svih devetoro kandidata te smo napravili uži izbor u koji je ušlo četvero kandidata – Marko Barančić, Morana Foretić, Iris Pavić i Vedrana Valčić. Vijeće je zaključilo da će konačna odluka biti donesena u utorak 24. veljače, izvijestio nas je predsjednik Kazališnog vijeća Tomislav Marijan Bilosnić.
Podsjetimo da je Marko Barančić, profesor glazbe i glazbeni urednik na Novom radiju, i dosad spominjan kao jedan od najizglednijih kandidata za novog ravnatelja KLZ-a. U prilog tomu govori i činjenica što je neposredno prije objave natječaja dao ostavku na članstvo u Kazališnom vijeću. Ovaj potez vjerojatno ne bi povukao da ne smatra da ima velike šanse zauzeti mjesto ravnatelja. U užem izboru je i Morana Foretić, široj hrvatskoj javnosti poznata kao suscenaristica “Ponosa Ratkajevih”. Iris Pavić diplomirana je ekonomistica, a Vedrana Valčić djelatnica u marketingu KLZ-a.
Od dvetero kandidata u startu je otpalo dvoje koji ne ispunjavaju uvjete – Srećko Berec, jer nije priložio potvrdu o visokoj stručnoj spremi te Iva Šimić, koja je apsolventica režije. Ostali kandidati koji su ispali iz utrke za ravnatelja KLZ-a su – Rade Zrilić, bivši voditelj Studentske službe Sveučilišta u Zadru, Tomo Tomljanović, bivši urednik Narodnog lista i Ivan Košta, dipl. turistički komunikolog.