Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najbolja maska “Svi smo u banani”

Autor: Mile Marić

19.02.2009. 23:00
Najbolja maska “Svi smo u banani”

Foto: Mile MARIĆ



Usprkos hladnoći, jakoj studeni, ali i jakim udarima bure, maškare Srednje škole kneza Branimira u Benkovacu okupirale su gradske ulice i prošetale glavnom gradskom šetnicom kneza Branimira. Malobrojnim okupljenim građanima na Trgu Domovinske zahvalnosti predstavili su se razredi po grupama i maskama, a stručni žiri u sastavu profesorice Ane Brković, Marijana Marcelić i Aljoše Kesića imao je složen i težak posao izbora najboljih. Prema ocjeni suda najbolja maska pripala je 2.b razredu s temom “Banane u pidžami – svi smo u banani” razrednice Marijane Marcelić, zatim za najbolju grupnu masku pobjedu je odnio 4.e razred s temom “Plesovi Bukovice i Ravnih kotara”, a za najbolje maskiranu profesoricu, nagradu je odnijela profesorica Kornelija Čubrić, razrednica 1.e razreda.
Za predstavljanje grupnih maski, najavu natjecatelja, pobjednika i za dobru zabavu pobrinuli su se maturanti benkovačke gimnazije “Anđela Vrkić” i “Ivan Vuletić”. U osvrtu na maškare Srednje škole kneza Branimira u ulozi “lokalnog šerifa”, ravnatelj Josip Predovan zahvalio je profesorima i učenicama koji su usprkos hladnoći i zametenim te smrznutim ulicama oživjeli benkovačke stare običaje unijevši malo živosti na ulice i Trg Domovinske zahvalnosti.
– Smatram da su učenici predvođeni njihovim razrednicima odlično obavili i održali maškarijadu te uložili mnogo truda, a motivi su im zaista bili inspirativni, istaknuo je Predovan.