Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Perasovića brine Prkačinova ozljeda

Autor: Igor Perković

19.02.2009. 23:00
Perasovića brine Prkačinova ozljeda

Foto: Denis LOVROVIĆ



U posljednjih tjedan dana nikako da spojimo momčad za trening. Najviše me brine Prkačinovo stanje. Apsurdno mi je govoriti o nekoj strategiji dok pokušavam složiti pet zdravih igrača – tvrdi Perasović


Polufinalnim utakmicama danas u Zadru započinje završnica Kupa Krešimira Ćosića. Momčad Cibone nada se kako će u polufinalu uspjeti preskočiti domaćina te stići do šanse da upotpuni klupsku vitrinu s trofejima.
– U toj utakmici Zadar je definitivno favorit, premda u Kupu ne može biti govora o favoritima. Na domaćem su parketu uvijek za korak ispred svih, no naše su ambicije najviše moguće – ističe Velimir Perasović, trener Cibone.
Dosad su se Cibona i Zadar susreli dva puta, a Zadrani su pobijedili u obje utakmice. Polufinale Kupa različito je zbog pravila o broju stranaca. Tako na parketu u istom trenutku mogu biti samo dva igrača koji nemaju hrvatsko državljanstvo.
– To je za nas ograničavajući faktor. Pogotovo će to doći do izražaja zbog ozljede Nikše Prkačina koja nam je iznimno skratila rotaciju. I Zadar će imati istih problema tako da to neće biti presudno. Puno je važnije u kakvom je stanju moja momčad – kaže Perasović.
Situacija na zdravstvenom biltenu daleko je od idealne. Troha, Homan, Prkačin i Anderson u zadnje su vrijeme imali lakše ozljede, dok su Vukušić, Princ i Zubčić žrtve crijevne viroze.
– U posljednjih tjedan dana nikako da spojimo momčad za trening. Najviše me brine Prkačinovo stanje. On nije trenirao šest dana i teško će biti u pravom izdanju. U ovom trenutku mi je apsurdno govoriti o nekoj strategiji dok pokušavam složiti pet zdravih igrača – tvrdi Perasović.
Važnost Kupa Krešimira Ćosića umanjena je jer se kroz to natjecanje ne mogu uhvatiti bodovi važni za nastup u Euroligi. Bez obzira na tu činjenicu, kod “vukova” je izražena želja za uspjehom.
– Pritisak rezultata je uvijek tu. No, tako će biti i Zadru, a ne može se reći da je utakmica između Cibone i Zadra finale prije finala. Finale je ono koje se odigra u subotu, a mi se svakako nadamo da ćemo se naći tamo – tvrdi Peras.
Prvi strateg Cibone ne razmišlja o tome koga bi radije u finalu vidio s druge strane. Bitno mu je da njegova momčad preskoči Zadar, a onda će razmišljati o sljedećem suparniku.
– Bez obzira na to što su promijenili momčad, Zadar u posljednjih 20 dana igra puno bolje nego prije. Čujem, doveli su novog stranca, no o njemu ne znam ništa. Čuo sam da je dobar igrač, ljevoruk, neugodan. Bit će problem uklopiti ga u momčad i u pravila koja diktira Kup, no to nije moja briga. Potpuno sam se posvetio rekuperaciji bitnih igrača i uspijem li u tome, barem u dijelu imamo izgledne šanse da vratimo pokal u naše vitrine – zaključio je Perasović.