Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Perić: Za poraz su krivi moji propušteni ziceri

Autor: Matej Lordanić

19.02.2009. 23:00
Perić: Za poraz su krivi moji propušteni ziceri

Foto: Zvonko KUCELIN



Košarkaši Zadra propustili su prvu priliku za osvajanje trofeja u ovoj sezoni. Porazom u polufinalu Kupa tako su završili utrku za Krešinim trofejem. Za Zadar je u ovoj utakmici debitirao novopridošli Amerikanac Desmon Farmer i za 18 minuta postigao 9 koševa uz tri skoka.
 – Moja igra? Zadovoljan sam kako sam odigrao, iako ja mogu bolje. Drago mi je što me publika prihvatila i što me podržava – kratko će Farmer.
 Rok Stipčević smatra da će s treninzima sve ići na bolje.
 – Cibona je odigrala kvalitetniju utakmicu i zato im čestitam. Igraju dobro i imaju kvalitetu. Mi smo bili ispod razine, ali treba uzeti u obzir da smo još uvijek u fazi uigravanja i polako hvatamo konce. Trener je rekao da mu treba 30-35 treninga, a ja se slažem da on prenese svoju filozofiju na nas. Ipak treba neko vrijeme da trenerov način rada nama „legne”. Možda smo bili izvan ritma prije nego što je on došao, ali vratit ćemo svoj ritam i pokazati kvalitetu jer dobro treniramo. Smatram da ćemo u Prvenstvu Hrvatske naš trud i rad doći na naplatu – kazao je Stipčević.
 – Nismo dobro ušli u utakmicu, to se io kasnije osjetilo jer nismo mogli pronaći sebe i svoju igru u napadu. U obrani smov također imali problema – sažeto će Ružić.
 Hrvoje Perić smatra da je on krivac za poraz.
 – Čestitam Ciboni, mislim da su zasluženo pobijedili. Ako treba tražiti krivca, mogu reći da je to bila moja katastrofalna izvedba. Presudilo je nekoliko mojih promašenih zicera. Stvarno mi je žao. Loše smo odigrali u obrani i skoku. Treba pogledati i analizirati utakmicu, ali treba i reći da je nedostajao Ivanov – reći će Perić.
 Nikša Prkačin je mišljenja da je Cibona u polufinalu odigrala prije svega pametno.
 – Svaka čast mojim suigračima, odigrali smo prije svega pametno i trenerove zamisli pretočili u djelo. Izdržali smo svih 40 minuta i na kraju zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu je bilo mnogo koševa, ali u drugom poluvremenu smo odigrali agresivnije, i mi i oni. Utakmica je mogla otići u bilo kojem smjeru, nedugo prije kraja smo imali samo tri koša razlike. Bili smo sretniji i spretniji – smatra Prkačin.  
 Lukša Andrić smatra da pobijediti Zadra u Zadru nikako nije mala stvar.
 – Svladati Zadra na njihovom parketu nije mala stvar. Mi smo došli osvojiti Kup, a u polufinalu smo bili bolji i zasluženo pobijedili. U drugom poluvremenu smo nastojali produžiti naše napade i prisiliti Zadar da igra obranu što nije njihov forte. Mi smo u obrani zaigrali agresivnije, a dosta smo igrali i zonu. Finale? Neće biti lagano, moramo se regenerirati i pripremiti što bolje, te na kraju osvojiti Kup – kazao je Andrić.