Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poglavarstvo Kolana raskida ugovor o sufinanciranju?

Autor:

19.02.2009. 23:00
Poglavarstvo Kolana raskida ugovor o sufinanciranju?


Poglavarstvo naše općine donijelo je odluku, jer mi financiranjem Doma zdravlja u Pagu u svojoj općini ne dobijamo nikakvo poboljšanje zdravstvene usluge. Bio je potpisan ugovor o sufinanciranju, ali mi smo donijeli odluku o njegovom raskidanju i dostavili je Zadarskoj županiji. Spremni smo promijeniti tu odluku, ako se aneksom ugovora predvidi da Općina Kolan dobije jedan stalan liječnički tim, rekao je Josip Zubović


 Grad Pag možda neće dobiti Dom zdravlja – vijest je koja je jučer šokirala pašku javnost. Naime, razlog tome je što je Općina Kolan raskinula Ugovor o sufinanciranju koji je bio preduvjet za osnivanje Doma zdravlja u Pagu. Podsjetimo, 11. studenog 2008. godine u Zadru je potpisan sporazum između Zadarske županije te Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan o sufinanciranju Doma zdravlja u Pagu. Prema potpisanom sporazumu, Dom zdravlja Pag financirat će Zadarska županija s 100 000 kuna, Grad Pag s 300 000 te Općina Povljana i Općina Kolan s po 100 000 kuna.
Načelnik Općine Kolan Josip Zubović-Pipe potvrdio nam je da je Poglavarstvo Općine donijelo odluku o raskidanju ugovora o sufinanciranju.
– Poglavarstvo naše općine donijelo je odluku, jer mi financiranjem Doma zdravlja u Pagu u svojoj općini ne dobijamo nikakvo poboljšanje zdravstvene usluge. Bio je potpisan ugovor o sufinanciranju, ali mi smo donijeli odluku o njegovom raskidanju i dostavili je Zadarskoj županiji. Spremni smo promijeniti tu odluku, ako se aneksom ugovora predvidi da Općina Kolan dobije jedan stalan liječnički tim, rekao je Zubović.
Kako smo doznali od nekolicine mještana u Kolanu, samo jednom tjedno ureduje liječnik što smatraju nedovoljnim, s obzirom na broj stanovnika.
Zubović je rekao da je Općina Kolan spremna financirati Dom zdravlja i dati prostor pod uvjetom da Kolan dobije jedan liječnički tim koji će raditi svakodnevno. Inače, Općina Kolan je do sada diskriminirana, jer jedina smo općina u županiji koja nije u mreži HZZO-a i nema nijedan liječnički tim, rekao je Zubović.
 


 RJEŠENJE IDUĆI TJEDAN




Kako nam je potvrđeno u paškoj Gradskoj upravi, idući tjedan će se čelni ljudi ovih triju Lokalnih samouprava naći na zajedničkom sastanku te dogovoriti detalje oko sufinanciranja Doma zdravlja. Rečeno je da Grad ostaje pri već potpisanom dogovoru te će se pronaći način da bi se što prije završila procedura i da napokon zaživi Dom zdravlja u Pagu.