Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pogorilić ponovno načelnik?

Autor:

19.02.2009. 23:00
Pogorilić ponovno načelnik?

Foto: Alenka FESTINI



Očekujemo da će mještani podržati našeg kandidata Ivicu Pogorilića za načelnika, a sudeći po njegovoj sposobnosti, vjerujemo da će čak u prvom krugu glasovanja dobiti većinu, zaključio je Marijan Tičić


Općinski Odbor HDZ-a Povljane za kandidata za načelnika Povljane na predstojećim lokalnim izborima predložio je Ivicu Pogorilića, dosadašnjeg načelnika ove male lokalne samouprave na otoku Pagu, kazao je Marijan Tičić, predsjednik povljanskog HDZ-a.
– Kandidata smo podržali jednoglasno, a sudeći po sposobnosti koje je Pogorilić pokazao kroz svoja posljednja tri mandata, vjerujemo da će dobiti i podršku Županijske organizacije HDZ-a, kaže Tičić.
– Ne treba zapostaviti da je u posljednjih desetak godina u Povljanu uloženo preko 50 milijuna kuna na važne infrastrukturne projekte. Jedna od njih je kanalizacijski sustav i pročišćivač otpadnih voda, cijela ta investicija stajala je oko 30 milijuna kuna. U ovom trenutku gotovo je 95 posto domaćinstva priključeno na kanalizacijsku mrežu. Izuzetno smo ponosni na ulaganja u vodovodnu infrastrukturu. Danas Povljana ima dvije nove vodospreme te iz svojih izvora vode, odnosno bušotina dobiva oko 22 litre vode u sekundi. Uz tri bušotine osposobljene su još dvije kao rezervne. Napravljena je kompletna elektrifikacija, istaknuo je Tičić, dodajući kako u ovom trenutku Povljana ima ostvarene najvažnije infrastrukturne projekte koji su ujedno i jamac za još veći gospodarski i turistički razvoj ove male općine.
– Povljana danas ima potpuno novi i ljepši izgled. Gotovo sve ceste i pristupni putovi uređeni su i asfaltirani. Uređena je predivna šetnica uz more. Imamo novouređeni trg, ambulantu, zubnu ordinaciju, sportsku dvoranu, dječji vrtić, uređenu mjesnu crkvu Sv. Jurja, novu mrtvačnicu i grobnu crkvu. Imamo Prostorni plan općine koji je jednostavno nužan kako bi se planirao razvoj Povljane, kaže Tičić, istaknuvši još socijalne programe općine.
– Danas gotovo svaki mladi student iz Povljane ima općinsku stipendiju, a svim učenicima putnicama Općina plaća putne troškove i na taj način pomaže njima i njihovim roditeljima. Općina je izuzetno senzibilizirana prema starim ljudima i potrebitima pa im financijski pomaže, kaže Crljenko, podsjetivši i na projekte koji su realizirani u Povljani od strane Ministarstva prometa, razvitka i infrastrukture, Hrvatskih voda, HEP-a, Zadarske županije.
Prema njegovim riječima, očekivanja Povljanskog HDZ-a su doista velika.
– Očekujemo da će naši mještani podržati našeg kandidata Ivicu Pogorilića za načelnika, a sudeći po njegovoj  sposobnosti, vjerujemo da će čak u prvom krugu glasovanja dobiti većinu. Očekivanja naše stranke su također dobra, vjerujemo da će ljudi iz HDZ-a u većem broju participirati u Općinskom vijeću Povljane, zaključio je Marijan Tičić.