Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ako pobijede sebe, s protivnikom će lako

Autor: Andrija Prović

19.02.2010. 23:00
Ako pobijede sebe, s protivnikom će lako

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Umag nema što izgubiti, i to je njihov najveći adut. Premda se čini kao “mala”, ova utakmica za nas neće biti laka. Nakon derbija, uvijek je teško igrati ovakve susrete – rekao je trener Zadra Roko Paleka
Operacija Gorica uspješno je okončana, no, da bi zadržali korak s vodećima, rukometaši Zadar Slada kontinuitet trebaju održavati i pobjedama nad klubovima sa začelja. U red takvih spada Umag, pretposljednja momčad Dukat prve lige koja će u susretu 15. kola danas (19 sati) ugostiti Zadrane. Teret imperativa obilježio je sraz rukometaša iz Mocira s Goricom, a, iako je ovo kolo u kategoriji onih koja se “samo” trebaju odraditi, pritisak će i dalje biti suputnik Zadrana. Naravno, njegov je intenzitet u ovakvim dvobojima puno manji, međutim, sastav koji želi do Premijer lige stalno nosi hipoteku pobjeđivanja.
Stoga, da se ne bi spotaknuli tamo gdje se ne nadaju, Palekini izabranici i u ovu utakmicu moraju ući kao da se radi o Gorici. Osim dva nova boda, Zadrani trebaju tražiti i što povoljniju gol razliku, budući da ih ista već u ovom kolu može posjesti na vodeće mjesto. Trenutačno prvoplasirana Crikvenica gostuje kod uvijek opasnog Senja, a budući da sastav Miše Veraje nije briljirao u posljednjem kolu protiv Trilja, njihov treći ovosezonski poraz ne bi bio senzacija. Međutim, i u slučaju takvog raspleta u Senju, Zadrani se moraju pobrinuti da u Umagu opet ne uđu u “crno” razdoblje. U pripremnim utakmicama imali su ga u nekoliko navrata te olako prosipali stečenu prednost, slično je bilo i u derbiju s Goricom. Ustvari, gostujuća momčad u ovom je dvoboju sama sebi najveći protivnik, budući da je teško povjerovati da Umažani mogu ugroziti pitanje pobjednika. Ako si ne dopuste “luksuz” opuštanja, dva boda, odnosno, dobra gol razlika na konto Slada, sigurno neće izostati. Podsjetimo, posljednji ogled Zadra i Umaga bio je u drugom kolu kada su Istrani iz Mocira ispraćeni s 15 golova viška. Slad je slavio 42:27, uz sjajnu izvedbu Natka Merhara. Nažalost po Zadar, perspektivno lijevo krilo sada puni premijerligaške mreže.
Izuzev ozljede lista Ivana Buovca, obnovljene u susretu s Goricom, ostatak zadarske momčadi potpuno je spreman.
– Umag nema što izgubiti, i to je njihov najveći adut. Premda se čini kao “mala”, ova utakmica za nas neće biti laka. Nakon derbija, uvijek je teško igrati ovakve susrete – rekao je Roko Paleka, trener Zadar Slada.
Raspored 15. kola: Umag – Zadar Slad, Prelog – Đakovo, Gorica – Županja, Slatina – Kaštela Adriachem, Arena Jadrograd – Solin, Senj Wallenborn – Crikvenica, Trilj – Ivančica Ivanec.