Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hrvatska najbolje odredište za kruzere u 2009. godini

Autor: Z L

19.02.2010. 23:00
Hrvatska najbolje odredište za kruzere u 2009. godini

Foto: Filip BRALA



U Španjolskoj je jučer dodjeljena nagrada „Excellence Cruise Awards” u organizaciji Cruises News Media Group. Hrvatska je na toj dodjeli uz Tursku izabrana kao najbolje odredište za kruzere u 2009. godini. Na dodjeli su sudjelovali ravnatelj lučke uprave Dubrovnik, Vlaho Đurković, ravnatelj lučke uprave Zadar, Ivica Burić te Marijan Petković iz lučke uprave Šibenik.
Nagradu je preuzela Sanja Jelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj.
Nagrade su dijeljene u nekoliko kategorija i to za najbolju zabavu na brodu (Quail Travel Group), najbolju luksuznu kruzing kompaniju (Silversea Cruises), najbolji brod na Mediteranu (MSC Splendid), najbolji itinerer (Costa Cruceros), najbolju međunarodnu luku (Venecija i Malta), itd. Prošle godine je na istoj dodjeli Dubrovnik podijelio nagradu s Venecijom za najbolju međunarodnu luku.
Ovo priznanje govori u prilog rastućem segmentu turizma u Hrvatskoj, što je vidljivo i prema zadnjim statističkim podacima Državnog zavoda za statistiku prema kojima se je broj putnika koji su posjetili Hrvatsku kruzerima, udvostručio u zadnje 4 godine te dostigao zavidnu brojku od skoro 1 milijun putnika u 2009. godini.