Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Put k sreći vodi kroz trnje Bamberga

Autor: Viktor Bogut

19.02.2010. 23:00
Put k sreći vodi kroz trnje Bamberga

Foto: Sebastian GOVORČIN



Victoria nije nepobjediva. Iznenađenja su u sportu uvijek moguća. Ako se nama poklope neke stvari kao što su se poklopile njima, svašta se može dogoditi. Ima elemenata koji nam daju pravo za optimizam – ističe trener Zadra Šime Mijolović
Pokušat ćemo iznenaditi – kazao je trener kuglača Zadra Šime Mijolović pred gostovanje u njemačkom Bambergu. Zadrani će pokušati ostvariti ono što je njihov trener rekao. Iznenaditi. Jer uopće nije upitno tko je favorit u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Europske lige. Victoria Bamberg je u Zadru slavila 6:2 i uz veliku prednost igra kod kuće. Za Zadrane maksimalno nezahvalna situacija. Ali…
– Victoria nije nepobjediva. Iznenađenja su u sportu uvijek moguća. Ako se nama poklope neke stvari kao što su se poklopile njima svašta se može dogoditi. Ima elemenata koji nam daju pravo za optimizam.
Očito je da zadarski kuglači vjeruju da bi se moglo dogoditi čudo. Elementi na kojima se gaji optimizam prije svega su činjenice da Zadrani teško mogu odigrati lošije nego u prvoj utakmici, da postoji mnogo rezerve u njima, a kao gostujućoj momčadi stručnom stožeru Zadra pružit će se prilika uvida u protivnički sastav. No nema smisla uljepšavati. Zadar će danas u 13 sati morati odigrati vrhunsku utakmicu da uopće dobije priliku doći nadomak iznenađenja. Mnogo toga se mora poklopiti, a prije svega važno je dobro ući u utakmicu i po mogućnosti povesti nakon prve izmjene.
– Ako uspijemo povesti 2:0 nakon prve izmjene bit ćemo na dobrom putu k iznenađenju. Ne zavaravamo se. Ovo će biti užasno teška utakmica. Svjesni smo da smo autsajderi i da će apsolutno svi igrači morati dati svoj maksimum. Bez toga neće ići.
U kakvom su stanju igrači. Jesu li spremni danas dati svoj maksimum?
– Vjerujem da jesu. Svjesni smo da imamo snage i da imamo kvalitetu. Svi su zdravi i nastupit ćemo u najjačem sastavu – zaključio je Mijolović. U sastavu Zadra danas se neće naći mladi Hrvoje Marinović koji će nastupiti na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, tako da će se danas uz početnu šestorku (Baljak, Ukalović, Manev, Bogdanović, Pintarič, Milanović) na klupi naći i iskusni Marko Vidak.