Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Reljić protiv Dollawaya

Autor: Roman Morović

19.02.2010. 23:00
Reljić protiv Dollawaya

Foto: Vedran SITNICA



U noći sa subote na nedjelju dvadesetpetogodišnji Zadranin Goran Reljić po drugi će se put boriti u UFC-u. Na borilačkom spektaklu, koji će se održati u Sydneyu, protivnik će mu biti godinu dana stariji Amerikanac CB Dollaway, nadimka “the Doberman”, kojemu je bazični sport hrvanje. I dok je Reljić pobijedio u svim osam dosadašnjih profesionalnih borbi, uključujući i jedinu u UFC-u protiv Brazilca Wilsona Gouveie, Dollaway je u trinaest profesionalnih borbi deset puta pobijedio, a triput izgubio. U UFC-u se borio pet puta i ubilježio tri pobjede, uz dva poraza. O svom protivniku Reljić je u nedavnom intervjuu za Zadarski list kazao sljedeće.
– CB Dollaway je jedan od vrhunskih hrvača iz Arizone, koji su se probili u svijet MMA-a. Ima dobre udarce i u stojci, ali glavno oružje su mu rušenja i “ground n pound”. No, tu je moj Jiu-jitsu tako da ako me sruši, učinit će mi uslugu. Nešto je iskusniji od mene u UFC-u, ali ja sam se profesionalno počeo boriti prije njega. Prije sam probio led, a on ima više borbi, ali sve u svemu to je manje-više podjednako. Ja mogu znati sve o njemu i on sve o meni, ali to ne mijenja ništa posebno – kazao je Reljić.
Više puta je zadarski borac istaknuo kako je iznimno zadovoljan odrađenim pripremama, a posebno posljednjim i najtežim dijelom, kojeg je odradio u Las Vegasu, te kako u ovoj borbi očekuje pobjedu. Osim Reljića, u Sydneyu će se boriti još dva hrvatska borca, Mirko Filipović i Igor Pokrajac, a prijenos glavnih mečeva možete pratiti na Novoj TV od četiri sata poslije ponoći.