Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Škabrnja: Djevojčica stradala u dječjoj igri oružjem

Autor: Suzana Bandić

19.02.2010. 23:00
Škabrnja: Djevojčica stradala u dječjoj igri oružjem

Foto: Filip BRALA



Djevojčica u dobi od 14 godina pronađena je danas oko 14.15 sati s prostrijelnom ranom glave u starom automobilu marke „yugo” u garaži kraj njezine obiteljske kuće u škabrnjskom predjelu Ivkovići.
Navodno je djevojčica u toj garaži kratila poslijepodnevne sate s dvije godine starijim bratom i dvojicom rođaka kada je nesretnim slučajem propucana iz puške. Tu je pušku, navodno, njezin brat prije svega nekoliko dana nabavio na crnom tržištu. Do nesreće je došlo kada je 16-godišnji rođak nastradale djevojčice sjedeći na stražnjem sjedalu starog yuga nehotično ispalio metak koji je djevojčicu pogodio u čelo i na mjestu usmrtio.
I dječak koji je pucao, a i nastradala djevojčica, djeca su zaposlenika PU zadarske, no netočnima su se pokazale prve glasine da je djevojčica nastradala od hica ispaljenog iz očeva službenog pištolja.
Mještane Škabrnje vijest o tragediji koja se dogodila u njihovu susjedstvu šokirala je, a posebice stoga što su nastradala djevojčica i njezin brat bili i među nekoliko djece koja su prije osam godina stradala od mine u Škabrnji.
Na mjesto nesreće odmah po dojavi izašli su dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski inspektori kako bi obavili očevid nakon kojeg će se znati više o ovom tragičnom događaju te će se rasvijetliti i okolnosti stradavanja djevojčice.