Školama na području županije 55 milijuna kuna

Slika korisnika admin
medicinska_skola
Tomislav JERAK
Za radove u Medcinskoj školi izdvojit će se 418 tisuća kuna

Na Kolegiju župana na obrazloženi prijedlog pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivana Šimunića, župan Stipe Zrilić prihvatio je i Županijskoj skupštini proslijedio prijedlog plana rashoda za osnovne i srednje škole te Đački dom u 2010. godini.

- Iznesene točke odnose se na financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnih i srednjih škola na području naše županije. Ove godine Zadarska županija je odredila iznos od oko 55 milijuna kuna za materijalne rashode osnovnih i srednjih škola što je u odnosu na proteklu godinu povećanje od 5 posto. Možemo konstatirati da se recesija koja postoji u društvu ne osjeća u školstvu te da država ne štedi kada je u pitanju školstvo, već čak i podiže standard u ovoj godini, istaknuo je Ivan Šimunić pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

U navedenim planovima planiraju se kapitalni projekti osnovnog školstva u iznosu od 4,9 milijuna kuna koji će se realizirati 2010. godine, a za koje se sredstva osiguravaju s pozicije potpore izravnanja za decentralizirane funkcije i u županijskom proračunu za 2010. godini. Osim toga planiraju se i kapitalni projekti srednjeg školstva u iznosu 3,9 milijuna kuna koji će se također realizirati tijekom ove godine.

Tako se prema ovim planovima u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića planira izmjena parketa u školskoj dvorani u iznosu od 418 tisuća kuna, zamjena elektroinstalacija, II. faza u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u iznosu od 136 tisuća kuna, sanacija ravnog krova, I. faza u SŠ Obrovac u iznosu od 564 tisuća kuna te zamjena elektroinstalacija zajedno s građevinskim radovima u Gimnaziji Jurja Barakovića u iznosu od 1,6 milijuna kuna. Što se tiče osnovnih škola, u OŠ Braće Ribar, Posedarje, planira se zamjena električnih instalacija u iznosu 281 tisuću kuna, uvođenje centralnog grijanja u OŠ Benkovac (PŠ Podlug) stajat će 257 tisuća kuna, dok će isti radovi na PŠ Bruška stajati 141 tisuću kuna u kojoj će se raditi i sanacija krova u iznosu od 178 tisuća kuna.

Za hlađenje i ventilaciju OŠ Biograd predviđeno je 338 tisuća kuna, za sanaciju sanitarnih čvorova u OŠ Stjepana Radića Bibinje izdvojit će se 479 tisuća kuna...

Osnovne i srednje škole Zadarske županije dužne su rashode za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini realizirati u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

- O navedenim točkama odluke će se donijeti na Županijskoj skupštini najavljenoj za 26. veljače, a sukladno zahtjevima naših škola i sukladno mogućnostima, zaključio je župan Zrilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno