Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Paola Borović, Lucija Zubčić i Marin Jurjević prvaci Hrvatske

19.02.2012. 23:00
Paola Borović, Lucija Zubčić i Marin Jurjević prvaci Hrvatske


U konkurenciji juniorki Paola Borović je u troskoku osvojila titulu državne prvakinje skočivši u prvoj seriji pobjedničkih 12.55 m, čime je za 11 cm poboljšala svoj osobni rekord i postavila novi hrvatski rekord u dvorani za mlađe juniorke


U organizaciji AK Mladost proteklog je vikenda u Zagrebu održano dvoransko atletsko Prvenstvo Hrvatske za starije juniore i juniorke. Na prvenstvu je nastupilo pet članova Atletskog športskog kluba Zadar, dva člana AK Alojzije Stepinac te jedan član AK Olympionik. Najbolje rezultate i najviše uspjeha postigli su članovi AŠK-a s ukupno šest medalja, od čega tri zlatne, dvije srebrne i jedna brončana. U konkurenciji trinaest klubova koji su osvojili medalje AŠK je s tih šest medalja osvojio izvrsno drugo mjesto, iza zagrebačke Mladosti koja je osvojila ukupno devet medalja od čega četiri zlatne.
U konkurenciji juniora na 60 m prepone Marin Jurjević je osvojio prvo mjesto s rezultatom 8,65 sekundi, što je njegov novi osobni i novi klupski rekord u dvorani. U istoj disciplini član Olympionika Filip Babić je diskvalificiran zbog nepravilnog starta. Na 60 m Josip Kašelić (A. Stepinac) je bio osmi (7.36), a njegov klupski kolega Mateo Čulina 1. (7.40). U skoku u dalj Marin Jurjević završio je na šestom mjestu (6.66) dok je Mateo Čulina bio deveti (6.07). U ovoj disciplini najbolji je bio Marko Pestić, svojevremeno član Olympionika koji sada nastupa za Mladost iz Zagreba. Pestić je skočio 7,18. Još jedno zlato Pestić je osvojio i u troskoku (13,49).
Borović rekordno
U konkurenciji juniorki Paola Borović je u troskoku osvojila titulu državne prvakinje skočivši u prvoj seriji pobjedničkih 12.55 m, čime je za 11 cm poboljšala svoj osobni rekord, postigla novi klupski i na postavila novi hrvatski rekord u dvorani za mlađe juniorke. Druga je u istoj disciplini bila Dalmira Kurtov sa 11.78 m, što je njen novi osobni record u dvorani. U skoku u dalj Borović je bila druga (5.79 m), a Dalmira Kurtov četvrta (5.40). U skoku u vis Lucija Zubčić je osvojila prvo mjesto te je osvojila naslov prvakinje države preskočivši 177 cm. Na zaletištu se Lucija pojavila samo četiri puta. Visine 166, 172 i 177 cm je preskakala iz prvog pokušaja, a visinu 182 cm je rušila sva tri puta. U istoj disciplini Katarina Gašparović, inače bacačica koplja, osvojila je treće mjesto (163 cm).
Nakon tri dvoranska PH (mlađi kadeti, mlađi i stariji juniori i juniorke) AŠK Zadar je najuspješniji klub sa 19 osvojenih medalja, od čega sedam zlatnih, odnosno osvojili su sedam titula državnih prvaka.


Kadeti slijedeći tjedan




Poznat je termin održavanja Prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje koje se trebalo održati u Rijeci 11. veljače, ali je odgođeno zbog lošeg vremena. Kadeti će svoje PH imati u Zagrebu u subotu 25. veljače, a natjecanje organizira AK Dinamo-Zrinjevac.


Dino Pervan na Prvenstvu Balkana


Prvi nastup hrvatskih atletičara na dvoranskom prvenstvu Balkana pokazao se kao pun pogodak te se osam naših predstavnika vraća s pet medalja. Prvakinja Balkana u dvorani postala je Mirjana Gagić u skoku u dalj izjednačivši 22 godine stari hrvatski rekord Silvije Mrakovčić skokom od 6,28 m. Srebrne medalje su osvojili Mateo Ružić na 400 m s osobnim rekordom 47,77 i Ivana Lončarek na 60 m prepone sa 8,51. Broncu su osvojile Ana Šimić u vrlo jakoj konkurenciji u skoku u vis sa 191 cm i Sandra Parlov na 60 m sa 7,49. Nastupili su još Goran Pekić na 60 m (6,90), Dino Pervan u skoku u dalj (7,53 m), Anita Banović na 400 m (55,68), a još jedan nastup imala je Mirjana Gagić i to u troskoku (13,11 m).