Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Veliki bal pod maskama za kraj karnevala

19.02.2012. 23:00
Veliki bal pod maskama za kraj karnevala


Spuštanjem karnevalske zastave Ninjani su se ovog vikenda oprostili od ovogodišnjeg karnevala. Njega su unatoč štednji i recesiji organizirali Udruga mladeži grada Nina “M.i.N.a.”, Grad Nin i ninska Udruga žena “Aenona”, a sve uz financijsku potporu i pod pokroviteljstvom ninske Gradske uprave i Turističke zajednice. Nakon što su čitavog dana “ludovali” maškare su u večernjim satima zauzele Dom kulture na završnici karnevala – plesu i balu pod maskama.
 Karnevalski program gdje su ove godine glavnu riječ imale ninske “Gusarice” – članice žena Aenona odvijao se uz “Trio damižanu” i DJ-a “Caribian Fiky”. Karnevalski program potrajao je do sitnih noćnih sati u kojemu je po odluci karnevalskog tročlanog žirija prva nagrada za dječju masku pripala “Maloj vještici” (Ela Glavan), Za pojedinačnu masku prvu su nagradu osvojile “Mladenke” (Sara Nimac i Angelina Jurić). Zadarska skupina “Felisiti” trbušne plesačice osvojila je prvu nagradu u rangu grupne maske dok su u klasi “”Caraoka” prvo mjesto osvojili Luka Dučić i Marcel Keri.
 Ovogodišnji ninski karneval okončan je tradicionalnim i okrutnim paljenjem na lomači Krnje Škariotskog, najvećeg i jedinog krivca za sve ninske prošlogodišnje jade i probleme.
  Ništa manje zabavno nije bilo u Privlaci gdje je održan tradicionalni Privlački karneval. Cjelokupna, prikupljena sredstva od prodaje bogate tombole te od prodaje jela i pića otišla su za pokrivanje troškova liječenja četverogodišnje privlačke djevojčice Lee Glavan.
 Karnevalska događanja, koja su se uglavnom odvijala na trgu Popova vlaka u centru mjesta, organizirali su Općina Privlaka, TZ općine Privlaka, Dječji vrtić “Sabunić”, privlački Caritac, a sve uz pripomoć Komunalnog poduzeća “Artić”. U vrijeme dok su odrasle maškare “ludovale” i činile “čuda” po privlačkim zaseocima i po centru, okupljene su zabavljale uz nastup zadarske glazbene grupe “Mares”, mlada privlačka nada Lucija Skoblar, mali rokeri i dvojica klaunova pristiglih iz Splita u programu pod nazivom “Prometni znakovi”, dječje maškare iz Dječjeg vrtića i osnovne škole pod vodstvom ravnateljice vrtića Jasminke Barić i njezinih pomoćnica Serafine Mustać i Sintije Glavan. Za najljepšu dječju masku – klaun 8,5 godišnjoj Lani Buškulić uručena je prva nagrada – romobil, dok je 7-godišnja Clara Požarina osvojila glavnu nagradu  TV-plazmu.