Četiri prijedloga za Nagradu za životno djelo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
zupanija zgrada
Adam VIDAS

Na pozivni natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije stiglo je ukupno 28 prijedloga.

Za dobivanje Godišnje nagrade Zadarske županije predložena su 24, a za Nagradu Zadarske županije za životno djelo četvero kandidata.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije sastat će se u ponedjeljak te će između predloženih izabrati deset laureata za Godišnju nagradu te, najvjerojatnije, jednog dobitnika Nagrade Zadarske županije za životno djelo.

No ima i iznimaka pa su tako prije tri godine dodijeljene dvije Nagrade za životno djelo - Anti Dragiću i posthumno pokojnom nadbiskupu Ivanu Prenđi, a isto je učinjeno i 2012. godine kada je ova nagrada dodijeljena prof. dr. Janku Beloševiću i posthumno Dinku Tudoru.

Javna priznanja dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju: znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, sporta, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava kao i ostalih područja društvenog života.

Nagrada Zadarske županije za životno djelo može se dodijeliti samo pojedincu.

Godišnja nagrada Zadarske županije dodjeljuje se za postignuća ostvarena u prethodnoj godini i može se dodijeliti: pojedincu, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno