Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nazor: Nisam nezadovoljan utakmicom

Autor: Roman Morović

19.02.2013. 23:00
Nazor: Nisam nezadovoljan utakmicom

Foto: Vedran SITNICA



Opet nam se dogodila stara boljka, a to su izgubljene lopte, nakon kojih su oni zabili lagane poene. Tako su se vratili i odveli utakmicu na velik broj poena, što nama ne odgovara, jer oni imaju mnogo veću individualnu kvalitetu – rekao je Nazor


S Košarkaši Zadra jučer su se vratili iz Laktaša, gdje su doživjeli 14. poraz u regionalnoj ligi. Računajući i poraz u Kupu Krešimira Ćosića od Cibone, prvi su put ove sezone izgubili četiri utakmice u nizu. Bez trojice stožernih igrača, Romea Travisa, Ive Ivanova i Gorana Vrbanca nije ni bilo realno očekivati pobjedu u dvorani, iz koje je prethodno bodove odnijela samo Cedevita i završilo je prema očekivanjima. Igokea je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolirala situaciju, držala visoku razliku i završila na +15, 90:75.
– Loše smo otvorili utakmicu. Oni su poveli 7-0, ali kada smo stigli rezultat i nametnuli naš ritam, promjenama obrana smo ih dosta uvukli u nervozu. No nismo iskoristili tu situaciju da odemo na veću prednost, jer nam se opet dogodila stara boljka, a to su izgubljene lopte, nakon kojih su oni zabili lagane poene. Tako su se vratili i odveli utakmicu na velik broj poena, što nama ne odgovara, jer oni imaju mnogo veću individualnu kvalitetu – kazao je Ante Nazor.
Previše izgubljenih lopti
Zadrani su izgubili 19 lopti, te su tako uvelike pomogli protivniku da uhvati željeni ritam, a onda se domaćima otvorio i šut. Pogodili su 11 trica iz 20 pokušaja.
– Njihov postotak šuta, više od 55% za tri, više od 50% za dva i visoka realizacija penala 96%, dovoljno govori. Trebali smo bolje kontrolirati protok lopte i suradnju dva igrača da nam se ne ponovi toliki broj izgubljenih lopti. Bilo je i određenih grešaka u obrani, ali mislim da je ključno bilo prvo poluvrijeme. Da smo uspjeli kontrolirati situaciju, vjerojatno bismo ih doveli u veću nervozu i samim time utakmicu u rezultatsku neizvjesnost.
Ipak, trener Zadra ističe.
– Dvoboj je mogao otići i u drugom smjeru, ali budući da smo bili “desetkovani”, bez Travisa, Vrbanca i kapetana Ivanova i da je Igokea po svemu, zaista najbolja momčad lige, čak i nisam nezadovoljan utakmicom.
Povratak ozlijeđenih
Kada se očekuje povratak spomenutog trojca?
– Sada bi trebali početi trenirati i ključno je da se što bolje pripreme za utakmicu protiv Budućnosti, koja nam je veliki imperativ.
Poraze su u prošlom kolu doživjeli i Cibona, Široki i Split pa su sve te momčadi ostale na istom omjeru kao Zadar, 7-14. Krka je pobjedom na Gripama otišla na 9-12 i praktički osigurala ostanak, a zanimljivo je da je od devet pobjeda, osam ostvarila protiv momčadi koje su trenutačno ispod nje, od čega šest protiv hrvatskih klubova. Szolnoki Olaj je, pak, domaćom pobjedom protiv Olimpije došao na omjer 6-15 i učinio borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta još neizvjesnijom.
– Kako smo i očekivali, bit će velika borba do samoga kraja i na vrhu i na dnu. I Cibona je izgubila u Kragujevcu, iako se dosta dignula u posljednje vrijeme. Najveće iznenađenje je Cedevita, koja je domaćim porazom od MZT-a opet malo skliznula iz utrke za Final four, što je još jednom potvrdilo da svatko svakoga može pobijediti. Nama je sada najvažnija nedjeljna utakmica protiv Budućnosti – zaključio je Nazor.