Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poduzetnik mora biti spreman na rizik

19.02.2014. 23:00
Poduzetnik mora biti spreman na rizik


Tjedan psihologije, koji se ove godine održava od 17. do 23. veljače, obilježava se i u zadarskom Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri prigodnim radionicama. Jučer i prekjučer održane su radionice poduzetništvo, je li to za mene i priprema za selekcijski postupak. Prva radionica bila je namijenjena svima zainteresiranima za pokretanje vlastitog posla, obrta ili kućne radinosti, a druga nezaposlenim osobama kako bi se upoznale s tim što je profesionalna selekcija, što očekivati i kako se pripremiti za psihologijsko testiranje, što očekivati i kako se pripremiti za selekcijski intervju i značaj prvog dojma te vještina verbalne i neverbalne komunikacije.
– Kroz radionicu “Poduzetništvo, je li to za mene?” pokušavamo ljude natjerati da se preispitaju je li poduzetništvo ono što je stvarno dobro za njih, što im kao osobama odgovara. Onaj tko se želi baviti poduzetništvom mora na prvom mjestu imati znanje i vještine za obavljanje željene djelatnosti. Treba imati karakteristike osobnosti koje su poželjnje u poduzetničkom okruženju kao što su toleranciju na neizvjesnost i rizik, spremnost na dug i naporan posao jer se poduzetništvo u pravilu ne radi osam sati dnevno pet dana u tjednu, kaže Višnja Perin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zadar te nastavlja:
– Radionicom priprema za selekcijski postupak želimo nezaposlene osobe pripremiti za selekcijski postupak. Najvažnija priprema jest da se što bolje upoznaju s poslodavcem, a što se tiče samog psihologijskog testiranja tu nema posebne pripreme.