9. Festival vjenčanja: Njihov je posao vaše vjenčanje iz snova (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Tradicija Festivala vjenčanja u Zadru, koja se protegnula i na devetu godinu za redom, potvrdila je kvalitetu suradnje nas organizatora iz gradskog Udruženja obrtnika te naših partnera iz tvrtke Ilirija i Arsenala, ali i naših stalnih sponzora, Zadarske županije, Grada Zadra i gradske Turističke zajednice - kazao je u Arsenalu predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta otvarajući taj sajam u nazočnosti nekoliko stotina sudionika i posjetitelja.

Na tom sajmu, koji se zatvara u nedjelju, predstavlja se više od 50 izlagača, salona vjenčanica, cvjećara, frizera, kozmetičara, fotografa, zlatara, organizatora vjenčanja, turističkih agencija, restorana, slastičara i drugih. Od zadarskih izlagača svoje premijerno predstavljanje na Festivalu vjenčanja imaju poznati Kraljevski vinogradi iz Petrčana. Enologinja u njihovoj vinariji Marina Radović otkrila nam je kako ih je na sudjelovanje na ovom sajmu potaknulo prošloljetno vjenčanje jednog para, koji su za svoju proslavu odabrali neobični ambijent prekrasnih vinograda u Petrčanima.

- To vjenčanje u šatoru uz naš vinograd, koje je okupilo čak 300 uzvanika, ukazalo nam je kako je to izvrsno mjesto za taj važan čin početka zajedničkog života jednog bračnog para. Vinogradi se već u svijetu koriste u tu svrhu. Stoga na ovom sajmu predstavljamo i to naše mjesto za proslavu vjenčanja, ali i naša četiri vina koje proizvodimo- istaknula je Radović te dodala kako oni koji se žele vjenčati u njihovu vinogradu nisu obavezni piti njihova cijenjena vina.

Festival vjenčanja izlagačima, dakako, služi kako bi uspostavili prvi kontakt s mogućim klijentima, među kojima smo jučer susreli mladi zadarski par, Toniju Mišević i Portadu Tolju. Oni su nam kazali kako su glavninu posla oko organizacije njihova vjenčanja, zakazanog za prvu subotu iza Uskrsa, već obavili.

- Nismo još donijeli konačnu odluku koju ćemo tortu i kolače ponuditi uzvanicima na našem vjenčanju, tako da nam je ovaj sajam prigoda za kušanje svega onoga što se nudi. Drago nam je vidjeti kako se na Festivalu vjenčanja predstavljaju salon vjenčanica, gdje sam ja odabrala moju haljinu, i restoran u kojemu ćemo proslaviti taj naš veliki događaj - uglas su kazali budući mladenci, koji su rekli kako su većinu poslova oko organizacije njihova vjenčanja obavili još prije šest mjeseci, dok brojni drugi parovi, kako su doznali, s poslovima oko organizacije krenu čak i po godinu dana prije vjenčanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno